Pääkirjoitukset

Keskustan poliittiset käänteet eivät lopu Ylivieskassa - “Peli on käynyt kulisseissa välillä tylynäkin”, arvioi Ismo Kunelius pääkirjoituksessaan

Ylivieskan keskusta on ollut viime aikoina tuon tuosta varsin ristiriitaisten uutisten aiheena. Ja tällä en tarkoita kaupungin keskustaa, vaan sitä puoluetta.

Paikallisen keskustan toimilla on Ylivieskassa laajalti merkitystä, koska kyseessä on selkeästi kaupungin suurin puolue siellä, missä päätöksiä tehdään. Viimeisimpänä uutisena tuli tieto siitä, että ensimmäistä kauttaan kaupunginvaltuustoa johtava Markus Jaatinen pyytää eroa tehtävästään vain kahden vuoden puheenjohtajuuden jälkeen. Kalajokilaakson uutisessa Jaatinen kertoi vaihtavansa paikkaa päikseen Juha Koskelan kanssa. Näin Jaatinen siirtyisi kaupunginhallituksen jäseneksi ja Koskelasta tulisi valtuuston puheenjohtaja.

Puolueessa on sattunut ja tapahtunut reilun vuoden aikana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Keskustan ”kyläpolitikoinnista” on puhuttu kaupungissa pidempään kuin moni meistä jaksaa muistaa. Lopultakin puolue on siirtymässä kankeasta ja monipolvisesta organisaatiostaan yksiportaiseen toimintamalliin. Tähän saakka keskustalla on ollut Ylivieskassa kunnallisjärjestö ja kolme paikallisyhdistystä.

Nyt kaksi paikallisyhdistystä on lopettamassa toimintansa, jolloin niiden jäsenistö siirtyy yhteen keskustan paikallisyhdistykseen. Näin asiaa avasi Kalajokilaakson taannoisessa uutisessa Juha Nivala, joka valittiin todennäköisesti keskustan kunnallisjärjestön viimeiseksi puheenjohtajaksi: ”Kuvio menee tämän jälkeen niin, että Ylivieskan keskustan paikallisyhdistyksen nimi muutetaan Keskustan Ylivieskan kuntayhdistykseksi ja kunnallisjärjestön toiminta lakkautetaan.”

Jotain tilanteesta kertoo se, että Nivala on jo kunnallisjärjestön kolmas puheenjohtaja tänä vuonna. Pitkään yhdistystä johtanut Ari Mehtälä jätti paikan tammikuussa samaan aikaan, kun Markus Jaatinen luopui kansanedustajaehdokkuudestaan.

Mehtälän tilalle väliaikaisesti kunnallisjärjestön puheenjohtajaksi noussut keskustan valtuustoryhmääkin johtanut Miika Kangaskorte puolestaan ilmoitti huhtikuussa loikkaavansa kokoomukseen, koska keskustan paikallinen puolueorganisaatio on kankea.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Keskustan rivejä repinyt reilun vuoden jakso alkoi siitä, kun Juha Pylväs jätti eduskuntavaalit väliin henkilökohtaisista syistä, ja Ylivieskasta lähti monien vaiheiden jälkeen kaksi ehdokaskandidaattia piirin jäsenvaaliin.

Tämä vaaliepisodi oli kuitenkin vain yksi jäävuoren huippu pitkään jatkuneessa tilanteessa. Peli on käynyt kulisseissa välillä tylynäkin, joten yhteen organisaatioon siirtyminen toivon mukaan puhdistaa ilmaa ja vähentää puolueen sisällä velloneita valtapyrkimyksiä.

Välillä on hyvä muistaa, että politiikan tehtävänä pitäisi olla yhteisten asioiden hoitaminen.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä