Ruoka

Viikonlopun ruokavinkki: Rapeat röstiperunat ja murea hirvenliha sopivat mainiosti yhteen – Röstiperunoiden raaka-aineeksi sopii sekä raaka että tähteeksi jäänyt keitetty peruna

Neljästä isosta perunasta tulee kuusi hyvänkokoista röstiä, jos muotoilee ne vapaalla kädellä tavalliseen paistinpannuun.
Neljästä isosta perunasta tulee kuusi hyvänkokoista röstiä, jos muotoilee ne vapaalla kädellä tavalliseen paistinpannuun. Kuva: Liisa Ängeslevä

Hirvenliha maustetaan suolalla ja pippurilla. Mukaan pataan voi laittaa laakerinlehden ja valkosipulia. Joku lorauttaa hiukan viiniä tai olutta, mutta pakastimesta sulatettu hirvenliha ei välttämättä nesteitä kaipaa, kunhan padassa on kansi päällä koko kypsennyksen ajan.

Yön yli uunissa matalassa läm

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä