Hengähdyshetki päivään - Ravintola Myllyrannassa lounas on muutakin kuin ateria
Kalajaskan juttusarja alueen lounasravintoloista jatkuu. Nyt esittelyvuorossa on Ylivieskan keskustassa lounastakin tarjoava Ravintola Myllyranta.
Ravintola Myllyranta tarjoaa asiakkailleen pitsaa, à la carte -annoksia sekä noutopöytälounasta. Myllyrannan ravintolapäällikkö Terhi Ketola vastaa nyt yleisimpiin kysymyksiin koskien ravintolan lounastarjontaa.
Millainen tarjoamanne lounas on?
– Lounaamme sisältää aina salaatit, keiton, kaksi lämmintä ruokavaihtoehtoa sekä jälkiruoan ja kahvin. Halutessaan asiakas voi myös ottaa edullisempaan hintaan pelkän keittolounaan, johon kuuluu myös salaatti sekä jälkiruoka kahveineen.
– Lounaslistamme sisältää pääsääntöisesti perinteisiä maukkaita kotiruokia, vaikka toki välillä lounaalla myös herkutellaan esimerkiksi pitsalla tai hampurilaisilla.
Miten lounaslistanne suunnitellaan?
– Pyrin tekemään lounaslistat aina kahdeksi viikoksi kerrallaan. Kalaa haluamme tarjota lounaallamme vähintään kerran viikossa, minkä lisäksi huomioimme suunnittelussa erilaiset teemapäivät ja sesongit.
– Haluamme kokeilla lounaallamme rohkeasti uusia ruokia. Ideoimme reseptejä yhdessä henkilökuntamme kanssa sekä kuuntelemme asiakkaidemme toiveita. Lounasruokien suunnittelussa meidän tulee huomioida noutopöydän lämpöhaude, minkä vuoksi samoja ruokia ei välttämättä voida tarjota sekä noutopöydässä että valmiina annoksina.
Mistä hankitte lounaan raaka-aineet?
– Päätukkurinamme toimii Kespro, minkä lisäksi hankimme esimerkiksi salaattipöydän raaka-aineita paikalliselta Kotirannan Vihannesjalosteelta. Käännän ituja toimitetaan meille myös viikoittain.
– Haluamme panostaa lounaallamme kotimaisuuteen. Esimerkiksi marjat ovat lähialueeltamme poimittuja ja käyttämämme lihat aina suomalaisia.
Miten lounaallanne on huomioitu erityisruokavaliot?
– Lounaamme on pääsääntöisesti laktoositonta, minkä lisäksi vähintään toinen pääruoistamme on aina gluteeniton. Jos lounaan jälkiruoka sisältää gluteenia, löytyy meiltä keittiöstä aina erikseen keliaakikoillekin sopiva jälkiruoka.
– Toimimme allergeenien kanssa tarkasti ja vastuullisesti. Raaka-aineiden lisäksi erityisruokien valmistuksessa tulee huolehtia, että myös ruoan käsittely ja valmistus on täysin allergeenitonta.
Mikä lounasruoka on asiakkaidenne suosikki?
– Asiakkaamme tykkäävät tavallisesta kotiruoasta. Itse tekemämme lihapullat ovat todella suosittuja, minkä lisäksi makkararuoat kuten pyttipannu ja uunimakkara ovat lounastajiemme mieleen.
Miten olette huomioineet ympäristöystävällisyyden ja hävikin käsittelyn toiminnassanne?
– Pyrimme toiminnallamme mahdollisimman vähäiseen hävikkiin - ja onneksi sitä jääkin meillä vain vähän.
– Tarvittavan ruoan määrän arviointi on hävikin minimoinnissa tärkeää. Jos päivän lounaalle tarkoitettuja raaka-aineita jää kuitenkin yli, hyödynnämme ne seuraavan päivän lounastarjonnassa ruokahävikin vähentämiseksi.
Mitä haluaisit vielä lisätä?
– Pyrimme toiminnallamme tekemään lounastajiemme ruokailuhetkestä mahdollisimman mukavan ja helpon. Keräämme esimerkiksi astiat pois suoraan pöydistä, minkä ansiosta lounastajien ei tarvitse itse kuljettaa astioita erilliseen astianpalautuspisteeseen. Tällaisilla pienillä teoilla haluamme mahdollistaa asiakkaillemme kokonaisvaltaisen hengähdyshetken heidän päiviinsä.
– Ja mikäli ravintolassa syöminen ei ole mahdollista, meiltä saa ostettua lounasta tietysti myös kotipakettiin!
Artikkeli on osa Kalajaskan juttusarjaa, jossa tutustutaan paikallisiin lounasravintoloihin.
Ravintola Myllyranta
Osoite: Kauppakatu 14, 84100 Ylivieska
Lounas tarjolla arkisin klo 10.30-14.00
Lounas 13,30 €
Lounas eläkeläiskortilla 12,30 €
Keittolounas 10,40 €