Hernekeittoa ja uunimakkaraa – Täyttävät arkiruoat ovat Pirjon Pakarin asiakkaiden mieleen
Kalajaskan juttusarja alueen lounasravintoloista jatkuu. Nyt esittelyvuorossa on Ylivieskassa kahdessa toimipisteessään lounasta tarjoava Pirjon Pakari.
Pirjon Pakarin myymäläkahvila sijaitsee Ylivieskassa Korjaamontiellä ja Dagmarin kulman kahvila keskustassa Juurikoskenkadulla. Ylivieskan toimipisteiden myymäläpäällikkö Silja Timlin vastaa nyt yleisimpiin kysymyksiin koskien ravintoloiden lounastarjontaa.
Millainen tarjoamanne lounas on?
– Lounaamme on perinteistä monipuolista arkiruokaa. Meille on tärkeää, että lounaamme maistuu hyvältä ja asiakkaamme tulevat siitä kylläisiksi.
– Dagmarin kulman kahvilassa tarjoamme arkisin keittolounasta. Korjaamontieltä löytyy keiton lisäksi tuhdimpi lounas – esimerkiksi muusia ja jauhelihapihvejä. Kaikki lounasvaihtoehtomme sisältävät salaatin, leipäbuffan sekä kahvin ja jälkiruoan.
Miten lounaslistanne suunnitellaan?
– Ravintoloissamme on käytössä neljän ja kuuden viikon kiertävät lounaslistat, joita päivitämme tarvittaessa. Lounastarjontaa suunnitellessamme huomioimme ruokien menekit – pyrimme tarjoamaan asiakkaidemme suosikkiruokia mahdollisimman usein.
– Lisäksi meillä on vakiintuneita lounasteemoja, jotka pohjautuvat niiden suosioon. Esimerkiksi Korjaamontiellä on aina torstaisin hernekeittoa ja joka toinen perjantai pitaleipä- tai burgerbuffet vaihtuvilla kana-, nyhtöpossu- ja kebabtäytteillä.
Mistä hankitte lounaan raaka-aineet?
– Tilaamme lounastarvikkeita tukusta ja vihanneksia paikalliselta Kotirannan Vihannesjalosteelta. Käytämme aina kotimaista lihaa. Feelian keittojen lisäksi valmistamme keittoja yhä enemmän myös itse.
– Valmistamme omassa leipomossamme myös esimerkiksi lounaan pitaleivät ja hampurilaissämpylät. Pirjon Pakari on lähileipomo, minkä vuoksi meille on tärkeää tehdä yhteistyötä myös paikallisten toimijoiden kanssa. Lähituottaja voikin olla suoraan meihin yhteydessä, jos haluaisi tuotteitaan esimerkiksi lounaallemme.
Miten lounaallanne on huomioitu erityisruokavaliot?
– Lounaallamme on aina tarjolla gluteeniton vaihtoehto, minkä lisäksi lähes kaikki ruokamme ovat myös laktoosittomia. Keittolounaalla voimme huomioida myös kasvissyöjät tarjoamalla välillä kasvisvaihtoehtoja kuten tomaatti-koskenlaskijakeittoa.
– Pirjon Pakarilla on myös omat gluteenittomat leipomot Honkajoella ja Kauhajoella, joista saamme tuoreet gluteenittomat leivät tarjottavaksi.
Mikä lounasruoka on asiakkaidenne suosikki?
– Asiakaskuntamme tykkää normaalista arkiruuasta. Uunimakkara ja muusi on vahva kestosuosikki kuten myös herne- ja lohikeitto.
Miten olette huomioineet ympäristöystävällisyyden ja hävikin käsittelyn toiminnassanne?
– Seuraamme lounastarjontamme menekkiä emmekä valmista päivän ruokia yhdellä kertaa valmiiksi. Teemme ruokaa lounaalle tarvittaessa lisää päivän aikana, mikä minimoi hävikin määrää.
– Jos lounasta kuitenkin jää yli, myymme sen iltapäivällä take awaynä asiakkaillemme. Tämän myötä hävikkiä syntyy todellisuudessa hyvin vähän.
Mitä haluaisit vielä lisätä?
– Meiltä voi hakea lounasta myös mukaan, jos ravintolassa syöminen ei ole mahdollista. Teemme myös yrityksille omia lounassopimuksia. Otamme mielellämme vastaan kehitysideoita - meille on tärkeää, että lounaamme on asiakkaidemme mieleen.
Artikkeli on osa Kalajaskan juttusarjaa, jossa tutustutaan paikallisiin lounasravintoloihin.
Pirjon Pakari Ylivieska
Myymäläkahvila
Osoite: Korjaamontie 12, 84100 Ylivieska
Lounas tarjolla arkisin klo 10.30-14.00
Keittolounas 9,50 €
Päivän lounas 11,90 €
Pita-/Burgerpuffa 12,90 €
Dagmarin kulman kahvila
Osoite: Juurikoskenkatu 4, 84100 Ylivieska
Lounas tarjolla arkisin klo 10.30-13.00
Keittolounas 9,50 €