Kesä, kärpäset ja kulutusluotot

Kesä on täällä ja sehän tarkoittaa sitä, että siitä on otettava kaikki irti. Olipa suunnitelmissa sitten uusi grilli, mökkiremontti tai vaikkapa unelmien lomareissu, kaikki nämä ihanat kesäprojektit vaativat usein hieman ylimääräistä rahaa. Ellei sukanvarresta löydy sopivaa summaa, voi kulutusluotto olla avuksi. Mutta mihin kulutusluottoa oikeastaan voi käyttää ja miten löytää se kaikista halvin kulutusluotto? Siitäpä vasta tarina alkaakin!

Kesäkauden kulutusluottosoppa on täynnä aineksia laidasta laitaan

Lyhyt kesä on monesti täynnä suunnitelmia ja projekteja. Siinä missä yksi miettii terassin rakentamista tai uusimista, toinen haaveilee toteuttavansa vihdoinkin sen pitkään suunnitellun roadtripin ystäviensä kanssa. Näitä kesän ihania hankkeita rahoittaessa kulutusluotto voi pelastaa päivän, kunhan vain muistaa pitää pään kylmänä eikä lainaa yli varojensa. Kulutusluototkin kun pitää maksaa takaisin yhtä varmasti kuin lehdet alkavat syksyn myötä kellastua.

Kulutusluoton voi käyttää juuri siihen mihin itse haluaa ja käyttökohteita onkin varmasti miltei yhtä paljon kuin hyttysiä suvi-illassa. Kulutusluotto voi tulla tarpeeseen esimerkiksi silloin, kun mökin katto vuotaa tai pihasauna kaipaa päivitystä.

Ja mitäpä olisi kesä ilman pientä reissua, suuntautuipa se sitten Lapin erämaihin, kesäfestareiden humuun tai kaupungin vilinään. Kulutusluoton avulla matka sujuu rattoisasti, eikä tarvitse miettiä, riittääkö budjetti myös paluumatkaan. Muista kuitenkin pakata mukaan myös hyvät eväät ja aurinkoista kesämieltä, sää kun Suomessa tunnetusti on kesän mittaan vähintäänkin arvaamaton.

Kesään kuuluvat myös monenlaiset vehkeet ja vempeleet, joiden avulla lämpimistä päivistä voi ottaa kaiken irti. Joku liottaa itseään paljussa, toinen suppailee yhdellä tuhansista järvistämme ja varmasti melko moni lapsi pomppii trampoliinilla lähes yötä päivää. Halvin kulutusluotto mahdollistaa sen, että kesäpäivistä nautitaan täydellä teholla – ilman suurta lovea lompakkoon.

Älä haksahda ensimmäiseen lainatarjoukseen kesäkiireiden keskellä

Niin näppärä kuin kulutusluotto onkin, on syytä ottaa huomioon, että ensimmäinen vastaan tuleva tarjous ei aina ole se paras. Kulutusluottojen vertailu on kuin kesän grillikutsut – ei kannata tyytyä pelkkään makkaraan, jos tarjolla on myös herkullisia vartaita ja kesän raikkaita salaatteja!

Kuten kesämarkkinoilla, myös lainamarkkinoilla on tarjontaa joka lähtöön. Vertaile korkoja, kuluja ja takaisinmaksuaikoja. Muista, että halvin ei aina tarkoita pelkkää matalinta korkoa, vaan myös pienimpiä lisäkuluja ja joustavimpia ehtoja. Esimerkiksi Uno Lainan maksuton vertailupalvelu on helppo tapa saada useiden pankkien kulutusluottotarjoukset oman suurennuslasin alle. Ja mikä parasta, kilpailuttaminen on täysin ilmaista eikä velvoita ottamaan kulutusluottoa.

Kaikkein tärkeintä kesähuumaan keskellä on kuitenkin muistaa se, että kulususluotto on maksettava takaisin. Suunnittele siis etukäteen, paljonko voit kuukausittain maksaa lainaa pois ilman, että arjen talous menee solmuun.