Ihmiset 

Lukijalta: Heikkisen serkukset tapasivat

Yhteiskuva sukutapaamisesta

Kalajoen Tyngällä 1885- 1972 eläneiden Eedit ja Niku Heikkisen suvun jälkeläiset järjestivät kauan toivotun Serkkutapaamisen lauantaina 24.8. Kutsuttuja olivat heidän suvun kaikkien lasten lasten serkut. Osallistujia oli viidestä sukupolvesta, joista nuorin vuoden ikäinen. Ilmoittautuneita oli yhteensä 98 henkilöä.

Eedit ja Niku Heikkisen lapsista ainoa elossa oleva Ellen Pirnes 92v. oli kunniavieraana paikalla. Tilaisuuden kulkua luotsannut Sirkka Joensuu ojensi serkkujen puolesta hänelle, suvun vanhimpana muhkean ruusukimpun. Hän asuu Oulussa. Perheeseen kuuluu kaksi tytärtä perheineen. Osa heistä oli paikalla mm. ex-maajoukkuekiekkoilija ja nykyisin valmentaja Topi Jaakola oli tutustumassa sukulaisiin. Musikaalisen perheen tyttären tytär Eeva Aarnio esitti kolme laulua.

Riihimäen lähellä Ryttylässä asuneen Aili Niemen os. Heikkisen perhettä oli saapunut Anna-Liisa Sköldin johdolla isolla 8- hengen joukkueella paikalle. Muita yksittäisiä osallistujia oli myös muualta suomesta. Pääosa kuitenkin Keski-Pohjanmaan alueelta, Kokkola- Kalajoki- Ylivieska akselilta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pitkään toivottua tilaisuutta lähdettiin toteuttamaan Esko ja Jaakko Heikkisen U.S.A:n matkan jälkeen sisarten Hilkan ja Kaijan luo noin vuosi sitten. Ajankohdaksi tarkentui nopeasti elokuun loppupuoli. Sieltä mantereelta mukana olikin Kaijan ja Hilkan perheistä paikalla 7 henkilöä.

Osallistujamäärä kaiken kaikkiaan oli hienoinen yllätys, vaikka serkkuja on paljon ja heitä asuu eri puolilla suomea. Yllätys oli myös se, että eläkeikäisten lisäksi paikalla oli nuoria aikuisia erittäin iso osa. Myös heille tälle tilaisuudelle oli selvästi tarvetta ja halua tutustua toisiinsa.

Heikkisellä sotien jälkeen saman katon alla asui monta sukupolvea, joten elämä oli hyvin yhteisöllistä. Elämä oli silloin pitkälti omavaraista ja työtä riitti kaikille. Kaikki oppivat myös toimimaan yhdessä, vastuuta kantaen. Tilaisuuden tavoite oli yhdessä muistella ja jakaa sen aikaisia kokemuksia ja tapahtumia. Suvussa on ollut aina paljon persoonallisuuksia, kuten Hulda Heikkinen ja veljensä Jalmari Heikkinen aikoinaan. Tätä persoonallisuutta on paljon periytynyt meihin nuorempiinkin sukupolviin.

Tämän tilaisuuden tavoite oli myös jakaa tietoa suvun luonteesta uusille sukupolville, että se säilyisi ja siirtyisi sukupolvesta toiseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tilaisuutta vietettiin Ravintola Pikkuveljessä, Hotelli Käenpesän tiloissa, vilkkaan seurustelun, puheensorinan, hauskojen muisteluiden lisäksi myös hyvän ruuan, kahvin ja lämpimien halausten kera

Serkkujen puolesta Sirkka Joensuu

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä