Suomalaisia klassikoita ja kansainvälisiä makuja – Lounasravintola Helmi panostaa ruokiensa monipuolisuuteen
Kalajaskan juttusarja alueen lounasravintoloista jatkuu. Nyt esittelyvuorossa on Oulaisten Yritystalolla toimiva Lounasravintola Helmi.
Lounasravintola Helmi on palvellut Oulaisten alueen lounastajia jo 15 vuoden ajan. Ravintolan yrittäjä Piia Salo vastaa nyt yleisimpiin kysymyksiin koskien ravintolan lounastarjontaa.
Millainen tarjoamanne lounas on?
– Lounaaseemme kuuluu aina alkukeitto, runsas salaattipöytä sekä pääsääntöisesti useampi pääruoka. Lounas sisältää myös aina tuoreet leivät, jälkiruoan sekä kahvin ja teen.
– Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman puhdasta kotitekoista ruokaa. Siksi teemme lounaallemme pitkälti kaiken itse aina leivistä ja mehuista lähtien.
Miten lounaslistanne suunnitellaan?
– Haluamme tarjota asiakkaillemme monipuolisia lounasvaihtoehtoja. Meillä on käytössä kahdeksan viikon lounaslista, jota muokkaamme ja uudistamme jatkuvasti. Lounaaltamme löytyy sekä perinteisiä klassikoita että trendien mukaisia ruokauutuuksiakin.
– Pääsääntöisesti tarjoamamme lounas on perinteistä suomalaista kotiruokaa. Matkustelun kautta saan ruokiin paljon ideoita myös eri kulttuureista. Lisäksi huomioimme toiminnassamme erilaisten juhlapyhien, kuten laskiaisen ja pääsiäisen, ruokaperinteet.
Mistä hankitte lounaan raaka-aineet?
– Tukkurinamme toimii Kespro, minkä lisäksi hyödynnämme lähialueeltamme saatavia raaka-aineita.
– Haluamme käyttää mahdollisimman paljon suomalaisia tuotteita lounaan valmistuksessa. Lähialueemme tuottajilta ostamme esimerkiksi perunaa sekä sieniä, ja hirvenlihaa hankimme paikalliselta metsästysseuralta. Lisäksi kesällä ja syksyllä poimimme itse marjavarastomme täyteen tulevaa vuotta varten.
Miten lounaallanne on huomioitu erityisruokavaliot?
– Erityisruokavalioita on paljon tänä päivänä, minkä vuoksi pyrimme huomioimaan ne päivittäisessä lounastarjonnassamme. Pääsääntöisesti kaikki ruokamme on laktoositonta, minkä lisäksi lounaaltamme löytyy gluteeniton vaihtoehto.
– Pystymme myös reagoimaan nopeasti esimerkiksi lounastajan kasvisruokavalioon tai maidottomuuteen. Asiakkaat voivat myös etukäteen ilmoittaa meille erityisruokavaliostaan, jolloin voimme valmistaa heille sopivan ruoka-annoksen valmiiksi.
Mikä lounasruoka on asiakkaidenne suosikki?
– Asiakkaamme pitävät lihaa sisältävistä kotiruuista kuten ylikypsästä possusta ja jauhelihamurekkeesta. Perjantaisin tarjoamamme lohikeitto on myös hyvin suosittua, sillä asiakkaat ostavat sitä myös viikonlopuksi kotiin.
Miten olette huomioineet ympäristöystävällisyyden ja hävikin käsittelyn toiminnassanne?
– Meillä ei oikeastaan synny hävikkiä, sillä tunnemme asiakaskuntamme ja pystymme arvioimaan valmistettavan ruoan määrän hyvin. Tarvittaessa teemme ruokaa lisää tarjolle päivän aikana.
– Jos lounaalta kuitenkin jää ruokaa yli, myymme sen asiakkaillemme mukaan take awaynä. Tämä minimoi ruokahävikkiä.
Mitä haluaisit vielä lisätä?
– Toivon, että alueemme asukkaat käyvät rohkeasti testaamassa lounaspaikkoja jatkossakin, sillä jokaisella ravintolalla on omat vahvuutensa. Asiakasvirtojen jatkuvuus takaa sen, että lounasravintoloiden tarjonta säilyy alueellamme vahvana myös tulevaisuudessa. Tervetuloa syömään!
Artikkeli on osa Kalajaskan juttusarjaa, jossa tutustutaan paikallisiin lounasravintoloihin.
Lounasravintola Helmi
Osoite: Revonkatu 1, 86300 Oulainen
Lounas tarjolla arkisin klo 10.30-13.30
Päivän lounas 13 €
Keittolounas mukaan 6 €