MAINOS

Lainojen yhdistäminen tuo säästöjä

MAINOS -


Lainojen yhdistämisellä tarkoitetaan pienempien lainojen yhdistämistä yhdeksi isommaksi lainaksi. Lainoja yhdistelemällä voi säästää suuriakin summia muun muassa lainojen korkokuluissa. Ideana onkin turhien korko- ja muiden kustannusten karsiminen. Lainojen yhdistäminen tuo myös selkeyttä omaan talouteen, sillä lainaa lyhennetään ainoastaan yhdelle luotonmyöntäjälle.

Yhdistelylainaa ottaessa kannattaa varmistua siitä, että uudelle lainalle ei ole tarvetta lainan takaisinmaksuaikana. Ennen lainan ottamista kannattaa siis laittaa oma talous kuntoon ja suunnitella takaisinmaksu niin, että laina ei vaikuta aivan liikaa omaan arkeen.

Lainojen yhdistämisen hyödyt
  • Ylimääräisten maksujen, kuten laskutuslisien välttäminen
  • Tilinhoitomaksujen minimointi
  • Säästöt lainan korkokuluissa
  • Vain yksi lyhennettävä laina helpottaa talouden hallintaa
  • Yhdistelylainan tuomat säästöt voi käyttää muihin asioihin
  • Vain yksi muistettava eräpäivä
Mitä lainoja voi yhdistää?

Yhdistelylaina on todella monipuolinen lainatuote. Yhdistelylainaa voi käyttää esimerkiksi luottokorttivelan, autolainan ja osamaksun yhdistämiseen. Kun nämä kolme velkaa yhdistetään, niin hakijan ei tarvitse lyhentää lainaa kolmeen eri paikkaan. Näin lainan takaisinmaksu on helpompaa ja lähes poikkeuksetta halvempaa.

Miten yhdistää lainat?

Lainojen yhdistäminen kannattaa aloittaa selvittämällä olemassa olevien velkojen kokonaiskustannukset. Ne saa selville laskemalla lainojen hoitokulut, korot ja muut kustannukset kullekin lainalle. Lisäksi pitää laskea vielä jäljellä olevien velkojen olemassa oleva saldo, jotta tietää paljonko yhdistelylainaa täytyy nostaa.

Kun laskutoimitukset on tehty kannattaa siirtyä lainavertailua tarjoavaan palveluun. Verkosta löytyy useita eri palveluita, jotka vertailevat parhaat yhdistelylainat asiakkaan puolesta. Vertailun avulla edullisimman yhdistelylainan löytäminen onnistuu helposti.

Yhdistelylainan tuomat säästöt

Alla esimerkki Yhdistelylainan tuomista säästöistä. Lainasummat on tarkistettu 2020 luotonmyöntäjien verkkosivuilta. Jokaisen asiakkaan lainatarjous on kuitenkin aina henkilökohtainen, joten kaavio on vain suuntaa antava. 


Kuka voi yhdistää lainoja?

Yhdistelylainaa voi hakea, kunhan on täysi-ikäinen henkilö. Lisäksi vaatimuksina ovat lähes poikkeuksetta säännölliset työ- tai eläketulot, vakituinen osoite Suomessa sekä puhtaat luottotiedot. Lainan myöntämiskriteerit vaihtelevat lainantarjoajien mukaan.

Yhdistelylainaa voi hakea myös puolison kanssa, jolloin lainansaantimahdollisuudet usein paranevat. Lainantarjoajat katsovat, että lainaamisen riski on pienempi, kun lainaa hakee useampi, kuin yksi henkilö. Pienempi riski näkyy lainatarjouksessa yleensä edullisimpina lainaehtoina.