MAINOS

Designia netistä ja kotoilua rauhallisin mielin

MAINOS -

Designia ja suomalaisia sisustustuotteita on mahdollista tilata täysin kotisohvalta käsin ja myös tuotteiden kotiinkuljetus onnistuu useimmissa verkkokaupoissa nopealla aikataululla. Tänä vuonna kivijalkamyymälöiden kiertäminen ei enää kaikista tunnu mielekkäältä, joten siirtyminen verkkoshoppailuun on monelle luonnollinen valinta. Netistä voi tilata lähes mitä tahansa ruokatarvikkeista designiin. Design-tuotteita ja niitä myyviä verkkokauppoja voi selailla esimerkiksi Designkaupat.fi -sivustolla. Designkaupat.fi -sivuilla voi tutustua suomalaisiin ja skandinaavisiin designmerkkeihin sekä selata tuotteita ja nähdä tuotteiden hinnat eri verkkokaupoissa.  

Kotona vietetty aika on saanut monet panostamaan enemmän kotiin sisustuksen ja remonttien muodossa. Lomautukset ja työttömyys ovat vaikuttaneet myös siihen, että kuluttamisesta on tullut harkitumpaa, vaikka toisaalta lainaa on otettu ennätysmäärä juuri kodin remontteihin. Lue myös: Remonttilainoja ja lainaturvia korona-aikana. Kotoilu onkin ollut mielekäs ja turvallinen harrastus tänä vuonna. Design-tuotteiden ostaminen on vastuullista kuluttamista, jos tuotteen käyttöikä on pitkä ja materiaalit huolella valittuja. Ostajat haluavat tänä vuonna tukea myös kotimaisia yrityksiä, mikä näkyy varmasti myös tulevassa joulumyynnissä.  

Black Friday tarjoaa jälleen pimeitä tarjouksia netissä  

Black Fridayta vietetään Suomessa tänä vuonna 27.11.2020. Yhdysvalloista levinnyt musta perjantai on päivä, jolloin aikaa kannattaa viettää sisustuksen verkkokaupoissa huipputarjousten parissa. Mustan perjantain tarjoukset jatkuvat yleensä Cyper maanantaihin saakka, joten tarjouksia riittää koko viikonlopulle ja vähän sen jälkeenkin. Innokkaimmat verkkokaupat avaavat Black Friday -viikon tarjoukset jo maanantaina ja huipentavat tarjontaa kun viikonloppu lähestyy. Black Friday aloittaa Suomessa kunnolla joulusesongin ja tarjousviikko onkin hyvä ajankohta ostaa lahjat jouluksi läheisille. Netistä tilatut lahjat saapuvat hyvissä ajoin ennen joulua ja designtuotteille saa yleensä myös vaivattoman kotiinkuljetuksen.  

Alennukset kattavat lähes kaikki verkkokaupat, joten ennen varsinaista tarjousrumbaa kannattaa kartoittaa, mitä tarvitsee ja mihin ostoihin tulee panostamaan. Jos mielessä on toivottu design-klassikko, voi jo etukäteen tehdä hintavertailua ja miettiä, mihin hintaan olisi valmis designtuotteen ostamaan. Suosituimmat Black friday -tarjoukset viedään yleensä käsistä jo muutamassa minuutissa, joten nopeus on valttia. Black Friday:na kannattaakin olla hereillä keräämällä ostoskoriin omat suosikit designin joukosta ja avata verkkokauppojen sivut valmiiksi omalle tietokoneelle, läppärille tai puhelimelle.  

Älä maksa liikaa designista – Black Friday voi nostaa hintoja

  Black Fridayn jälkeen kuluttaja-asiamiehelle tulee yleensä useita ilmoituksia hintamanipulaatiosta. Hintoja siis nostetaan ennen alennusmyyntejä, jolloin asiakkaalle päästään näyttämään iso alennusprosentti. Ostajan tuleekin olla tarkkana, kun ostohuuma iskee. Alennusprosentti ei vielä kerro sitä, että tuote olisi edullinen, joten alennusten ei saa antaa kiireessä hämätä. Tuotteen lopullinen hinta on se, mitä kannattaa miettiä ostopäätöstä tehtäessä. Designtuotteiden kohdalla normaalihinnat ovat yleensä suhteellisen lähellä toisiaan eri verkkokaupoissa, mutta alessa hintaerot voivat olla jo merkittäviä. Designtuotteiden ostaminen alennuksesta onkin yleensä kannattavaa, jos vain malttaa odottaa sopivaa tarjousta ja varmistaa, että tarjous on oikeasti hyvä.