MAINOS

Kasvata lomakassaa lainoja yhdistämällä


Onko sinulla jokin unelma? Haaveiletko lomasta? Haluaisitko ehkä pienen irtioton arjesta tai vaikkapa jonkin pienen tai suuremman muutoksen elämääsi? Meillä kaikilla on pieniä ja suuria haaveita, sillä ne auttavat meitä jaksamaan. 

Vaikka raha ei ole elämässä tärkeintä, auttaa se usein haaveiden täyttämisessä. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit tienata rahat vaikka seuraamaan lomamatkaan helposti. Jos sinulla on lainoja, voit yhdistää ne ja yli jäävä raha kartuttaa lomakassaasi mukavasti. 

Mutta mikä on yhdistelylaina ja mistä sitä saa? Jatka lukemista ja opit, kuinka voit säästää helposti pitkän pennin.

Mikä on yhdistelylaina?

Yhdistelmälaina tai yhdistelylaina on uusi laina, joka otetaan kattamaan kaikkien olemassa olevien lainojen pääoma, korot ja muut kulut. Yhdistelmälainalla maksetaan vanhat, usein kalliimmat, lainat pois. 

Lainojen yhdistelystä on kaksi merkittävää positiivista vaikutusta, eli lainanmaksun helpottuminen ja rahansäästö. Yhdistelmälainan hankkiminen helpottaa talouden hallintaa, sillä jatkossa lainoja on vain yksi ja näin ollen kuukaudessa täytyy tehdä vain yksi lainanlyhennys yhdelle velkojalle. Suurin etu liittyy kuitenkin siihen, että lainoja yhdistelemällä voit säästää suurenkin summan rahaa. Palaamme tähän kuitenkin vielä myöhemmin tässä artikkelissa.

Kuinka lainat yhdistetään?

Kuinka lainat sitten yhdistetään? Lainojen yhdistäminen on itse asiassa erittäin helppoa. Netissä on paljon lainavertailupalveluita, jotka vertailevat eli kilpailuttavat lainat käyttäjän puolesta.

Käytännössä sinun tulee mennä jollekin netin vertailusivustolle ja antaa haluamasi lainasumma ja takaisinmaksuaika. Täytä hakemukseen kysytyt tiedot, kuten henkilötietosi ja tulotietosi. Saat lainatarjoukset automaattisesti sähköpostiisi eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Lainojen kilpailutus ei maksa mitään eikä se sido mihinkään. Voit siis huoletta kokeilla vaikka useampaa vertailusivustoa.

Aloita lainojen kilpailutus selvittämällä itsellesi nykyisten lainojasi todelliset vuosikulut. Kun tiedät, paljonko olet velkaa ja kuinka paljon nykyiset lainasi maksavat, tiedät, paljonko lainaa tarvitset ja kannattaako sinun ylipäätään ottaa yhdistelmälaina. Yhdistelmälaina kannattaa aina silloin, kun uuden lainan todellinen vuosikorko on pienempi, kuin olemassa olevien lainojen yhteensä.

Yhdistelmälaina on siis halvempi, kuin uusi laina. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun tulisi säilyttää lainojesi kuukausilyhennys samana. Yhdistelmälainan voit ottaa vaikka niin, että säädät kuukausilyhennystä alemmaksi, kuin missä se nyt on. Näin voit saada suuremman määrän rahaa käyttöösi kuukausitasolla. Voit siis vapaasti venyttää tai lyhentää lainojesi takaisinmaksuaikaa.

Aloita siis kilpailutus joltain netin vertailusivustolla. Vertaile saamiasi tarjouksia oman pankkisi lainaan ja niin lainoihin, jotka sinulla nyt on. Valitse itsellesi paras yhdistelmälaina, päätä lainan takaisinmaksuaika ja kuukausilyhennys. Näistä voit sopia yhdessä pankin tai rahoituslaitoksen kanssa.

Mutta kannattaako lainat yhdistää, säästyykö rahaa vai voiko velallinen joutua yhä syvempään laina-ahdinkoon? Lue seuraava kappale ja opi.

Kannaattako lainojen yhdistäminen?

Kannattaako lainojen yhdistäminen? Kysymykseen ei ole olemassa yhtä oikeaa vastausta, sillä vastaus riippuu siitä, millaisia lainoja sinulla on. Osamaksusopimukset ja kulutusluotot, kuten pikavipit ovat olleet erittäin kovassa suosiossa viime aikoina. Viimeisen vuosikymmenen aikana korot ovat kuitenkin olleet kuin villi länsi, sillä korkojen vaihtelu on ollut valtavaa. Esimerkiksi pikavipeillä onkin tämän vuoksi erittäin huono maine.

Nykyään tilanne on toinen. Suomen valtio rajoittaa lainojen korkojen suuruutta niin, että vakuudettoman kulutusluoton korko voi olla maksimissaan 20 %. Vuonna 2020 ja 2021 korko on väliaikaisesti määrätty vieläkin alemmas ja se voi olla korkeintaan 10 %. Näin ollen uusien lainojen korot eivät enää nouse läheskään vanhojen korkojen tasolle.

On siis hyvin todennäköistä, että mikäli sinulla on vanha laina, joka on vakuudeton, on se todennäköisesti kalliimpi. Mikäli näin on, kannattaa osamaksut, luottokorttilaskut, ja muut vakuudettomat luotot ehdottomasti yhdistää. Vakuudellisten lainojen, kuten asuntolainan tai opintolainan yhdistely ei kannata eikä ole mahdollista.

Lainojen yhdistely säästää rahaa, mutta myös helpottaa elämää. Kuten jo totesimme, yhdistelmälainalla on vain yksi velkoja. Mikäli haluat, voit säästää rahaa, mutta myös saada hiukan liikkumavaraa ottamalla lainan, jonka kuukausilyhennys on pienempi. Näin säästetty kokonaissumma on pienempi, mutta arjen taloudenhallinta helpottuu.

Yhdistelmälainan tuoma korkojen tippuminen säästää niin paljon, että säästö voi olla vaikkapa ulkomaan matkan verran vuodessa. Hyödynnä siis olemassa olevat lainasi ja laita ne tienaamaan!