MAINOS

Äänikirjat tarjoavat loistavaa ajanvietettä

MAINOS -


Kesä ja sen mukana lomakausi lähestyvät kovaa vauhtia. Tiedossa on toivottavasti lämpimiä iltapäiviä, vilvoittelua meren äärellä, piknikejä puistoissa ystävien kanssa ja muuten vain aikaa tehdä kaikkea sitä, mistä on haaveillut koko alkuvuoden. Ei ole kiire mihinkään, ja voi vain nauttia.

Lomalla ja muutenkin vapaa-ajalla hyvää ajankulua on esimerkiksi äänikirjojen kuunteleminen. Mikä olisikaan parempaa seuraa vaikkapa rannalla tai riippumatossa makoillessa kuin hyvä kirja. Silmät kiinni, kuulokkeet korviin ja matka mitä mielenkiintoisimpien tarinoiden maailmaan voi alkaa.

Äänikirjasovelluksia on nykyään monia.Luisterboekenapps.nl tarjoaa tietoa eri äänikirjasovelluksista, joten siellä voi esimerkiksi vertailla, mitä eroja sovellusten välillä on. Äänikirjoja löytyy kaikille vauvasta vaariin, ja ne ovat erityisesti nuorten suosiossa. Minkä tahansa äänikirjasovelluksen voi helposti ladata vaikka puhelimeen, ja näin ollen kattava joukko eri kirjoja kulkee helposti mukana.

Äänikirjat voi ottaa helposti mukaan minne vaan

Äänikirjat ovat tosiaan mm. siinä mielessä erittäin käteviä, että ne kulkevat mukana ihan huomaamatta. Lomamatkalle tai minne vaan lähtiessä laukkuun jää paljon enemmän tilaa ja se painaakin vähemmän, kun fyysisiä kirjoja ei tarvitse pakata mukaan. Puhelin sen sijaan on useimmilla ihmisillä aina mukana, joten sitä myötä myös kaikki eri kirjat ovat helposti vain muutaman painalluksen päässä.

Kun tulee tylsää ja tuntuu siltä, että haluaisi uppoutua jonkun hyvän kirjan pariin, riittää siis, että ottaa puhelimen esille. Sitten tosiaan vain kuulokkeet korviin tai vaikka kaiutin päälle. Äänikirjasovellusten käyttäjien ei tarvitse siis esimerkiksi murehtia siitä, että kesken ollut kirja on unohtunut kotiin, kun se löytyy puhelimesta. Jos taas kirja, jota on alkanut lukemaan ei vaikutakaan hyvältä, on äänikirjasovelluksen valikoimasta helppo ja nopea valita jokin toinen, mielenkiintoisempi kirja.

Äänikirjoja kuunnellessa voi tehdä mitä vaan

Äänikirjoja kuunnellessa saa ajan kulumaan nopeasti. Ennen kuin huomaakaan, on kirja jo kuunneltu loppuun. Kirjoja kuunnellessa ei tietysti tarvitse tehdä mitään muuta kuin sitä itseään eli kuunnella kirjaa. Jos kuitenkin haluaa, voi samaan aikaan tehdä lähes mitä vaan. Halusi sitten vaikka pyöräillä, pestä pyykkiä, korjata autoa, laittaa ruokaa tai tehdä tosiaan lähestulkoon ihan mitä vaan, onnistuu se helposti samalla kirjaa kuunnellen. Kirjoja voi kuunnella vaikka aamusta iltaan omien toimiensa lomassa, ja päivän aikana onkin mahdollista kuunnella loppuun useampia kirjoja.

Äänikirjasovelluksissa voi olla mahdollista myös säätää sitä, kuinka nopeasti tai hitaasti lukija lukee kirjaa. Jos esimerkiksi valmiiksi asetettu peruslukunopeus tuntuu itselle liian hitaalta, voi lukunopeutta nostaa. Aluksi nopeamman lukutahdin kuuntelemiseen saattaa joutua hieman totuttelemaan, mutta korva oppii ja kehittyy nopeasti kuuntelemaan nopeampaakin puhetta. Mitä nopeampi lukutahti, sitä nopeammin kirjan saa tietysti kuunneltua loppuun. Näin ollen päivän aikana voi kuunnella vielä useampia kirjoja.