MAINOS

Miten rahoittaa yrityksen kasvua?

MAINOS -

Monissa yrityksissä kasvumahdollisuuksien tulpaksi tulee rahoitus. Mahdollisuuksia kasvuun olisi, mutta niitä ei päästä hyödyntämään, jos niin sanotusti kaikki mikä tulee, myös menee yrityksen ylläpitokustannuksiin.

Jos tavoitteena on kuitenkin yrityksen kasvu ja toiminnan laajentaminen, niin silloin kannattaa etsiä muita vaihtoehtoja kasvun rahoitukselle.

Julkinen rahoitus

Yksi vaihtoehto kasvurahoituksen hankkimiselle on julkisen rahoituksen hakeminen. Esimerkiksi Tekesiltä tai ELY-keskukselta on mahdollista hakea rahallista tukea yrityksen kasvuun.

Useimmiten julkisen rahoituksen saamisen vaatimuksena on yrityksen kansainvälistäminen. Jos yritys ei siis suunnittele kasvua ulkomaille, täytyy useimmissa tapauksissa kasvurahoitukselle löytää jokin muu vaihtoehto kuin julkinen rahoitus.

Bisnesenkelit turvaamaan kasvua

Toisenlainen mahdollisuus yrityksen kasvun rahoittamiseen ovat bisnesenkelit, eli yksityishenkilöt, jotka sijoittavat yritykseen. Bisnesenkelit tuovat yritykseen varallisuuden lisäksi myös osaamistaan ja verkostonsa.

Rahoituksen vastapanoksena bisnesenkelit saavat yrityksestä vähemmistöosakkuuden. Enkelisijoittajan rahoitusta pohtivan on hyvä muistaa, että sijoituksen kesto on yleensä alle 10 vuotta ja lopullisena tavoitteena on yrityksen myyminen eli exit.

Vieras pääoma eli yrityslaina 

Yrityslainoja myöntävät sekä pankit että eri rahoituslaitokset. Ulkopuolista rahoitusta hankittaessa, haasteeksi muodostuvat usemmiten lainojen vakuudet. Jos yrityksellä ei ole omaisuutta vakuudeksi tai yrityslaina tulee muuhun käyttöön kuin kiinteistön tai koneiden ostoon, on haettava vakuudetonta yrityslainaa.

Suomalaiselta CrediNordilta voi saada 1000 - 100 000 euron yrityslainan ilman reaalivakuuksia. Yrityslainan hakeminen CrediNordilta onnistuu täysin sähköisesti ja lainapäätöksen ja rahat voi saada jo saman päivän aikana.