MAINOS

Centriassa panostetaan työhyvinvointiin – ja voidaan hyvin

MAINOS -

− Ylpeinä, mutta myös nöyrinä, otimme vastaan hyvän työpaikan Great Place to Work -sertifioinnin jo toisena vuonna peräkkäin. Pystyimme vieläpä hieman parantamaan edellisen vuoden hyvää mittaustulosta, iloitsee Centria-ammattikorkeakoulun rehtori, toimitusjohtaja Kari Ristimäki.

−  Olemme luoneet yhdessä hyvän työyhteisön ja saamme olla töissä työyhteisössä, joka antaa meille paljon.

Centria-ammattikorkeakoulu on tutkitusti tyytyväisten työntekijöiden työpaikka. Centria uudisti marraskuussa 2021 Great Place to Work -sertifiointinsa Suomen parhaiden työpaikkojen tutkimuksessa. Ensimmäisen kerran Centria saavutti sertifioinnin marraskuussa 2020.

Great Place to Work -tutkimus tutkii työntekijäkokemusta ja auttaa organisaatioita tunnistamaan vahvuutensa sekä kehityskohteensa. Sertifiointi on kansainvälisesti arvostettu, kolmannen osapuolen myöntämä tunnustus loistavasta työntekijäkokemuksesta ja hyvän työpaikan rakentamisesta. Työntekijäkokemus on tutkittu anonyymillä Trust Index -henkilöstötutkimuksella, joten sertifiointi perustuu työntekijöiden aitoihin kokemuksiin.

− Se, että pystyimme uusimaan sertifioinnin, kertoo kyvystämme määrätietoiseen työhön, jolla on pysyvyyttä ja jatkuvuutta. Samalla se on osoitus koko organisaation pyrkimyksestä työpaikan kehittämiseen, toteaa Ristimäki.

Henkilöstö on Centrian tärkein voimavara. Centriassa uskotaan osaamiseen ja luottamukseen perustuvaan, välittävään ilmapiiriin, josta osoituksena on tyytyväisen henkilöstön antamat arviot työpaikastaan.

− Tutkimuksen mukaan centrialaiset arvostavat niitä asioita, joita olemme yhdessä viimeisen kolmen vuoden aikana kehittäneet. Näitä ovat paikasta riippumaton työ, hyvä esihenkilötyö, sekä monipuoliset henkilöstöedut, joista esimerkkinä liikunta- ja kulttuuripassi. Erityisen tärkeää on kuitenkin se yhteisöllisyys ja välittämisen henki, joka Centriassa vallitsee, kertoo henkilöstöpäällikkö Jouko Mäki-Korvela.

Tuore centrialainen, kesäkuussa viestintäsuunnittelijana aloittanut Iida-Maria Lauri on sopeutunut nopeasti uuteen työyhteisöön.

−  Centria on työpaikkana avoin ja välitön yhteisö. Henkilökunta ei ole omissa poteroissaan erillään koulun arjesta, vaan kahdesti päivässä kokoonnumme opiskelijoiden kanssa tauolle samaan kahvilaan. Täällä ei ole hierarkiaa, vaan olemme kaikki samanarvoisia, kuvailee Lauri.


Centriassa rekrytoidaan jatkuvasti uusia asiantuntijoita: https://web.centria.fi/yhteystiedot/avoimet-tyopaikat

Opintoneuvoja Sini Hotti.