tiistai 16.7.2019 | 22:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pyhäsalmen kaivos ryhtyy varautumaan kaivostoiminnan päättymiseen: yt-neuvottelut alkavat ensi viikolla

Kahden vuoden jatkoaika selviää helmikuun loppuun mennessä

Arja Kangas Kalajokilaakso+
To 10.1.2019 klo 08:45 [päivitetty to 09:07]

Pyhäsalmen kaivoksella aloitetaan yt-neuvottelut ensi tiistaina. Neuvotteluilla ryhdytään valmistautumaan kaivostoiminnan päättymiseen elokuussa. Pyhäsalmi Mine Oy:n toimitusjohtaja KimmoLuukkonen sanoo, että neuvotteluja käydään siitä huolimatta, ettei kaivostoiminnan jatkoajalle ole saatu vielä selvyyttä.

– Lähdetään siitä liikkeelle, että joudumme heikomman vaihtoehdon tielle, joka tarkoittaa sitä, että kaivostoiminta päättyy elokuussa. Toistakin vaihtoehtoa silti työstetään, Luukkonen sanoo.

Aikaisemmin marraskuussa uutisoitiin, että kaivoksella selvitetään mahdollisuuksia jatkaa kaivostoimintaa vielä kahdella vuodella eteenpäin. Toiminnan jatkuminen tietäisi kuitenkin kaivostoiminnan voimakasta supistamista.

Pyhäsalmen kaivos työllistää suoraan 200 henkilöä ja noin 50 aliurakoitsijoiden palveluksessa olevaa työntekijää. Marraskuussa Luukkonen arvioi, että mikäli kaivostoimintaa jatkettaisiin supistettuna kahdella vuodella, se tietäisi kuitenkin sitä, että henkilöstöä tarvittaisiin nykyisestä yli puolet.

– Työnantajan neuvotteluesitys on tässä vaiheessa vielä väljä eikä vähennystarvetta ole esitetty, kun ei tiedetä, saadaanko jatkoa.

Luukkonen arvioi, että viimeistään helmikuun lopussa saadaan tietää, voidaanko kaivostoimintaa jatkaa vielä kahdella vuodella.

#