tiistai 20.8.2019 | 01:50
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Seppo Kankaan pääkirjoitus: Uutta päätöskulttuuria

Kalajokilaakso+
Ke 23.1.2019 klo 00:00

Ylivieskan kaupunki laittoi maanantaina netissä julki uuden strategiansa luonnoksen ja pyytää siihen kaupunkilaisten kommentteja. Samalla järjestetään äänestys sloganiksi eli iskulauseeksi tiivistetystä kaupungin visiosta.

Keskeneräisen strategian julkistus on jälleen osoitus kaupungin uudesta avoimuuden ja osallistamisen kulttuurista. Demokratiaa halutaan näin laajentaa ja tuoda päätöksentekoa lähemmäksi tavallista kuntalaista.

Keskeneräisyys on toki suhteellista. Strategiaa on työstetty laajalla päättäjäjoukolla, joten siitä on liiat särmät hioutuneet. Voi ennustaa, ettei asiakirja kovin paljon enää muutu.

Strategialuonnos vaikuttaa kohtuullisen konkreettiselta. Esimerkiksi työpaikkatavoite on kiitettävän selkeä: "Toimimme yhteistyössä alueen yritysten kanssa siten, että pystymme luomaan Ylivieskaan 100 uutta työpaikkaa vuoteen 2025 mennessä ja 300 uutta teollista työpaikkaa vuoteen 2030 mennessä."

Luonnos kertoo myös kenties tärkeimmän: se ottaa kantaa siihen, miten ja milloin strategian toteutumista seurataan ja kenellä on vastuu kunkin toimenpiteen toteuttamisesta. Näillä askelmerkeillä estetään se, ettei opus unohdu arkiston hyllylle pölyttymään.

Jokin verran askarruttaa se, onko strategian tähtäin asetettu turhankin pitkälle. Vuoteen 2030 mennessä maailma ehtii muuttua valtavasti. Mutta ainahan voi tehdä korjausliikkeitä ja vaikka uusia strategioita.

Harkiten tehty ja käytössä kuluva strategia oikeasti ohjaa kehitystä tulevaisuuteen. Nyt tarjotaan usein peräänkuulutettua tilaisuutta suoraan vaikuttamiseen kunnallisessa päätöksenteossa.

Tarjoukseen kannattaa tarttua ainakin sen verran, että vaivautuu lukemaan strategialuonnoksen. Kuntapäättäjille se on velvollisuus.

#