tiistai 20.8.2019 | 01:33
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ylivieskalaisille nuorille kesätyörekry ohjaamossa ensi viikolla– yritysten ja nuorten kohtaamista tehdään keskitetysti

Hannu Verronen Kalajokilaakso+
Ma 11.2.2019 klo 16:31 [päivitetty ma 16:32]

Ylivieskan ohjaamossa pääsevät kesätöiden tarjoajat ja tekijät kohtaamaan ensi viikon aikana. Ohjaamo sekä kaupungin elinkeinoyhtiö Ytek Oy järjestävät ensi kertaa yhdessä kesärekry-tapahtuman yrittäjille ja ylivieskalaisille nuorille.

Yrittäjille tapahtuma tarjoaa siis mahdollisuuden kesätyöntekijöiden rekrytoimiseen. Yritykset voivat maanantaista 18. helmikuuta perjantaihin 22. helmikuuta varata itselleen tilan Ohjaamon Juurakko-kiinteistöstä. Yritykset pääsevät kertomaan, mistä tarjotussa työssä on kyse, mitä työntekijältä kaivataan ja vaaditaan. Tarvittaessa voi haastatella nuorta rauhassa.

Ohjaamotyöntekijä Tuomo Haapala kertoo, että ovet pidetään ensi viikolla normaalia pidempää auki, jotta koululaiset kerkeävät hyvin tapahtumaan. Nuorille tapahtuma on mahdollisuus tutustua yrityksiin, jättää hakemuksia haluamilleen yrityksille ja onpa jopa mahdollisuus päästä pikaiseen haastatteluunkin.

Maanantaina ja tiistaina ovat kaupanalan yritykset, keskiviikkona teollisuus, torstaina julkiset toimijat ja muut toimialat. Yhtäaikaa Ohjaamossa voi olla kuusi yritystä esittäytymässä.

Ytekistä järjestelyissä mukana oleva asiakkuuspääällikö Jukka Saarela kertoo, että yitysten etsintä on vielä edelleen käynnissä. Sitä jatketaan viime hetkeen saakka, jotta olisi nuorille työtä tarjolla.

– Joka päivälle meillä on jo nyt vähintään yksi kesätyöntekijöitä palkkaava taho paikalla. Joten nuorten kannattaa tulla paikalle. Haapala kertoo.

TE-toimisto kohdentaa omaa markkinointiaan tapahtumasta myös nuorille, joilla ei ole vielä töitä tiedossa.

Ohjaamo toivoo myös niitä yrityksiä, jotka eivät tule paikanpäälle ilmoittamaan kesätyöpaikoistaan ohjaamoon. Näin nuoret saavat yhdestä paikkaa tietoonsa mahdollisimman monia mahdollisia kesätyöpaikkoja. Ohjaamo on neuvomassa nuoria työhön hakuun liittyvissä ja auttaa vielä kuluvalla viikolla nuoria päivittämään tietojaan työhakua varten.

#