perjantai 21.2.2020 | 11:52
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

Asumisen väljyys tavoitteena – Oulaisissa aiotaan huomioida myös asumisen elinkeinopoliittinen merkitys

Anne Mattila Kalajokilaakso
Ti 16.4.2019 klo 19:05 [päivitetty ti 19:09]

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Oulaisten kaupungin asuntopoliittinen työryhmä on päivittänyt neljännen asuntopoliittisen ohjelman seuraavalle viidelle vuodelle. Suunnitelma on laadittu kolme kertaa aikaisemminkin.

Asuntopoliittinen ohjelma sisältää katsauksen nykytilaan ja linjaa tulevien vuosien toimenpiteitä kaupungin ja koko kaupunkikonsernin näkökulmasta.

Työryhmä, johon kuuluivat puheenjohtajana Kai Pajala, Sari Myllykoski-Hanhela, Antti Mäkelä, Tommi Oja, Jarmo Soinsaari, Paulus Veteläinen ja Päivi Ypäärilä, on asettanut tavoitteeksi, että asuinalueiden mitoituksessa otetaan huomioon maaseutumaisuus ja asumisen väljyys. Asumisen määrällinen, laadullinen ja ajallinen kysyntä ja tarjonta pitää heidän mielestään saada kohtaamaan ja asumisen kustannukset pysymään kohtuullisena, samoin asuntojen ja tonttien hinnat.

Tavoitteena on, että asuntotuotannossa huomioidaan erilaiset vaihtoehdot ja pyritään lisäämään asuntojen monimuotoisuutta. Tarjolla on oltava houkuttelevia ja monipuolisia tontteja, jotka vastaavat kysyntää. Asuntotarjonnan elinkeinopoliittinen merkitys aiotaan huomioidaan Oulaisissa jo työssä käyvien sekä alueelle työn vuoksi muuttavien henkilöiden asumisen järjestämisessä.

Asuntopoliittisessa ohjelmassa on määritelty toimenpiteet asuntoalueiden- ja rakennuspaikkojen kaavoitukseen, asuntotuotantotavoitteet sekä erityisryhmien asumistarpeet. Asuntorakentamisessa halutaan nähdä yhteistyötä kaupungin sekä kaupunkikonsernin sisällä että kyläyhteisöjen ja rakentajien välillä.

Kaupunginhallitus seuraa ohjelman toteutumista strategian toteutumisen yhteydessä. Valtuusto saa tiedon ohjelman toteutumisesta tilinpäätösseurannassa.

#