perjantai 21.2.2020 | 11:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

Ekovillan uudet piiriasentajat Ylivieskasta - Vieskan eristepalvelu Oy aloittaa toimintansa

Hannu Verronen Kalajokilaakso
Ti 21.5.2019 klo 13:20

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Ekovilla saa kesäkuun alusta Pohjois-Pohjanmaan eteläosaan uudet piiriasentajat. Haapajärvinen Vesa Huttunen on jäämässä eläkkeelle ja uusina yrittäjä aloittavat Vieskan eristepalvelu Oy:n ylivieskalaiset Tuomas Vähäkangas, 38, ja Henri Loukkola, 27. He ovat saaneet koulutusta niin Ekovillalta kuin edeltäjältään. Tarvittavat koneet ja laitteet he ostavat Vesa Huttusen asennusyritykseltä. He kiittelevät sitä, kuinka avuliaasti Ekovilla ja Vesa Huttunen ovat auttaneet uusia yrittäjiä alkuun.

– Perehdyimme liiketoiminnan lukuihin ja uskomme, että kaksi perhettä pystytään tällä elättämään. Rohkenimme jättää vakituiset leipätyömme ja lähteä yrittäjiksi, Vähäkangas toteaa.

Yrittämiseen lähtemiseen vaikutti myös se, että tuote on tutkittu ja ollut käytössä vuosikymmenet. Henri Loukkola rakentaa parhaillaan omaa taloa, johon eristeet kävi asentamassa juuri Vesa Huttunen. Tuolloin vielä ei ollut tietoa, että lähdetään Huttusen työn jatkajiksi.

On käyty myös Kiimingin tehtaalla tutustumassa tuotteeseen.

– Meidän eriste tehdään ympäristöystävällisestä kierrätyskuidusta. Sillä on merkitystä meille. Hyvä eristäminen on energiaystävällistä toimintaa, miehet toteavat

.

Vieskan eristepalvelun miehet eivät pelkästään asenna, vaan he myös myyvät palvelujaan. He jatkavat siinä edeltäjänsä viitoittamaa toimintamallia. Osa eristefirmoista vain eristää, ylivieskalaisyritys siis myös myy.

– Mehän saamme asiakaskontakteja pelkästään senkin takia, että me teemme eristyksiä. Aiomme hankkia uusia asiakkaita myös aktiivisella markkinoinnlla. Kohteiden myymiseen meillä on hyvät ohjelmistot, joiden käytön hallitsemme.

Tuomas Vähäkangas on työskennellyt Ylivieskan Ruukilla hitsaajana ja lisäksi hänellä on ollut neljän vuoden ajan sivutoiminen konevuokraamo. Hän on jäänyt entisestä työstään jo lomille ja käynnistelee yritystä. Henri Loukkola on työskennellyt Postin Ylivieskan terminaalin monissa tehtävissä, hän siirtyy yrityksen palvelukseen juhannukselta.

– Mehän kummatkin olemme opetelleet eristeasennuksista kaiken, jotta voimme kumpikin työskennellä työmailla itsenäisesti työmiesten kanssa. Se tarkoittaa sitä, että voimme tehdä kohdetta vaikka kahdessa vuorossa.

Yrittäjiksi Ekovillalle miehet pääsivät hakuprosessin kautta. He valikoituvat yli kymmenen hakijan joukossa. He löysivät somen kautta helmikuussa, että tällainen mahdollisuus oli tarjolla.

He hyötyivät muun muassa siitä, että Ylivieskassa heidän yrityksensä sijainti on hyvä eristetoiminnan kannalta. Asiakkaat löytyvät läheltä. Raahessa, Ylivieskassa ja Kalajoella rakennetaan paljon. Toimialuetta on aina Kalajoelta Siikajoelle ja aina Kiuruvedelle.

– Yritystoimintaan meillä on ollut haku päällä pitemmän aikaa ja tämä vastasi odotuksiamme, miehet kertovat.

Henri Loukkola on ollut Tuomas Vähäkankaan siskonmies kolmen vuoden ajan, ja heti alkoi uusi sukulaismies ehdotella yrityksen perustamista. Tuomas Vähäkangas oli päässyt jo kokeilemaan pienkaivurien ja trailerin vuokraamisella sivutoimista liiketoimintaa.

– Minulla kiinnostus tulee sitä kautta, että isäni on yrittäjä. Yrittäjyys antaa vapautta ja haasteita, pidän molemmista, Loukkola kertoo.

Miehet uskovat, että töitä riittää.

– Silloin kun ei rakennetta uutta korjataan vanhaa. Kumpaakin tarvitaan hyvää eristämistä.

"Hyvä eristäminen on energiaystävällistä toimintaa.

#