lauantai 11.7.2020 | 08:25
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Vieskamaraton juostaan lauantaina tavalla tai toisella – Urheilukentän remontin viivästyminen siirtää Ylivieskan kunniakierroksen

Ismo Kunelius
Ti 11.6.2019 klo 18:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Ylivieskan Kuulan perinteinen Vieskamaraton on ohjelmassa ensi lauantaina. Kuulan yleisurheilujaostoa johtava Risto Vesaluoma kertoo, että näillä näkymin seura pystyy järjestämään tapahtuman alkuperäisen suunnitelman mukaan, vaikka urheilukentän remontti onkin vielä kesken.

– Keskiviikkona varmistuu, saadaanko juoksuradan pinta ruiskutettua juoksukuntoon viikonloppuun mennessä. Kenttähän ei ole vielä virallisesti käytössä, mutta olemme saaneet luvan käyttää juoksurataa lauantaina, mikäli se saadaan valmiiksi. Radan viivoitus maalataan vasta ensi viikolla, Vesaluoma kertoo.

Vieskamaratonin lähtö ja maali ovat urheilukentällä. Järjestäjillä on olemassa myös suunnitelma B, mikäli radan pinnoitus viivästyy, mutta sen käyttöönotto aiheuttaisi omat ongelmansa.

– Toivottavasti ei tarvitse pistää järjestelyjä uusiksi parin viimeisen päivän aikana. Myös virallinen maratonreitti on mitattu vuonna 2018 urheilukentän reitin perusteella, Risto Vesaluoma huomauttaa.

Yleisurheilun varainhankintakampanjana jo 38. kerran järjestettävä kunniakierros sen sijaan siirtyy Ylivieskassa kenttäremontin takia. Ylivieskan Kuulan kunniakierroksia oli määrä kiertää tämän viikon torstaina, mutta tapahtuma on siirretty maanantaille 24. kesäkuuta, jolloin uusittu urheilukenttä on määrä luovuttaa kaupungille.

Ylivieskan Kuulan kauden suurin ponnistus ovat syyskuussa urheilukentällä juostavat SM-viestit. Vieskamaraton on kuitenkin omalla paikallaan ja reitit ovat viime vuodelta tuttuja. Asfalttimatkoina juostaan maraton, puolimaraton ja kymppi sekä nelihenkisin joukkuein kilpailtava joukkuemaraton.

Viime vuonna Kuula kokeili asfaltilla juostavien reittien lisäksi pururadalla maastokymppiä. Nyt se saa seurakseen maastovitosen. Risto Vesaluoma sanoo, että maastojuoksu ajoi asiansa Vieskamaratonin täydentävänä matkana, joten esille nousi myös lyhyemmän maastoreitin testaaminen.

– Kokeilemme nyt, houkuttelisiko maastovitonen mukaan niitä, jotka eivät halua juosta tien päällä ja joista kymppi voi tuntu liian pitkältä matkalta, Vesaluoma sanoo.

Vieskamaratonin osanottajamäärät ovat keikkuneet viime vuosina 150 juoksijan lukemissa.

#