lauantai 6.6.2020 | 04:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Siipirikkoinen Ylivieskan Kuula taipui ykköspesiksessä – Tampereen tasalaatuinen varmuus ei jättänyt kysymysmerkkejä

Ismo Kunelius
Ke 3.7.2019 klo 21:16

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Lukkari Aatu Saastamoisen ja Ville Majavan sairastuvalle menettäneellä Ylivieskan Kuulalla oli turhan iso vuori kiivettävänä, kun se sai keskiviikkoiltana vieraakseen miesten ykköspesiksen parhaan ulkopelijoukkueen. Manse PP oli laadukkaan ulkopelinsä ohella parempi myös sisällä ja vei pisteet mennessään selkein lukemin 0–2 (0–6, 1–7).

Kotijoukkueella riitti pähkäiltävää jo ennen peliä, kun hyvässä vireessä pelannut lukkari Aatu Saastamoinen loukkasi edeltävän päivän treeneissä jalkaansa ja saapui Suvannolle kyynärsauvojen kanssa seuraamaan kamppailua. Pikakomennuksella lukkariksi Kuula sai Pattijoen Urheilijoista Antti Karjaluodon, joka sinällään sai pelistä puhtaat paperit.

Viime viikonloppuna Ulvilassa ja Pöytyällä nähty Kuulan lyöntiralli oli kuitenkin keskiviikkoiltana vain muisto. Ylivieska sai lyöntipelinsä kunnolla auki juhannustauon jälkeen ja paukutteli viikonloppuna kahteen otteluun 28 juoksua. Nyt vastassa oli kuitenkin sarjan paras ulkokenttä, joka oli päästänyt ennen tätä peliä koko kaudella vain 43 juoksua. Tuo tilasto vain kaunistui Ylivieskassa.

Avausjaksolla kotijoukkue onnistui saamaan miehen kolmospesälle kolme kertaa. Toisella jaksolla se onnistui kerran enemmän ja kolmannella tasoittavalla sisävuorolla Kuula sai myös ainokaisen juoksunsa, kun Jaakko Kemppainen löi Antti Karjaluodon kotiin.

Vieraat sen sijaan latoivat juoksuja jokaisella sisävuorollaan ja kolmospesällekin tamperelaiset onnistuivat pääsemään 23 kertaa. Se on tylyä tilastoa, joka ei varsinaisesti yllättänyt ketään – eikä Kuulan pelinjohtajaa Erno Hautamäkeä.

– Tiesimme, että vastassa on sarjan paras joukkue ja ehdottomasi paras ulkopelijoukkue. Vain seitsemän kolmostilannetta ei ollut meidän huonouttamme, koska vastassa oli laatujoukkue. Siltikin halusimme haastaa paremmin kuin onnistuimme.

– Ulkopelissä näkyi Mansen etenemisvoima. Toki meillä oli haastavat lähtökohdat tähän peliin, mutta Antti pelasi loistavasti lukkarina. Siitä se ei jäänyt kiinni, vaan kokonaisuus jäi ehkä kuitenkin piippuun, Hautamäki analysoi.

Antti Karjaluoto itse oli sitä mieltä, että homma ei mennyt täysin putkeen.

– Alussa oli perhosia mahassa. Aika paljon jäi parannettavaa, jos vielä pelaan täällä lukkarina, hän kommentoi.

Mitä todennäköisimmin pelaa, sillä Aatu Saastamoinen sai vammaa akillesjänteen vieressä olevaan jänteeseen. Erno Hautamäki sanoi, että Saastamoisen ja Ville Majavan pelikuntoon toipumisessa ei puhuta päivistä, vaan viikoista.

Tampere onnistui laajalla rintamalla myös sisäpelissään. Kuulan takavuosien pelaajista Timo Torppa toi Manselle neljä juoksua ja lukkarina Kuulan pakkaa sekoittanut Taneli Lassila pokkasi joukkueen ykköspalkinnon. Antti Karjaluoto ruoti omaa peliään ehkä turhankin kriittisesti, sillä hänet palkittiin kotijoukkueen parhaana. Kakkospalkinnon sai Jani Moilanen.

Kuulan pelit jatkuvat Suvannon kotikentällä ensi keskiviikkona, jolloin Suvannolle tulee vieraita Kuopiosta.

#