maanantai 16.12.2019 | 12:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ylivieskan Centrian yhteyteen Vierimaantielle halutaan paikallisten yritysten tiloja

Hannu Verronen Kalajokilaakso
Ke 14.8.2019 klo 08:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Ammattikorkeakoulu Centrian Ylivieskan Vierimaantien kiinteistöön halutaan paikallisten yritysten tiloja. Kaupungin elinkeinoyhtiö YTEK:in toimitusjohtaja Sampo Siik käynnistelee tällä viikolla neuvotteluja asiasta. Kiinteistön omistaa ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä Jedu, tilojen saamiselle ratkaisevaa on Centrian ja kaupungin yhteisymmärrys. Tilojen kehittämisestä on Centrialla ja kaupungilla on yhteinen tahtotila. Vierimaantien Kampuksella voisi siis jatkossa olla vuokralaisina niin Centria kuin yritykset.

– Kun monimuoto-opetus tiivistää Centrian ja yritysten suhteita, uskon yrityksillä olevan kiinnostusta hankkia itselleen tiloja Centrian rakennuksesta. Kun työskentelytilat ovat lähekkäin, se tehostaa yritysten ja Centrian yhteistyötä. Sampo Siik arvioi.

Yritystilojen parantaminen on Siikin mukaan elinkeinoyhtiön ydintoimintaa.

– Me oletamme, että päiväopetuksen lopettamispäätöksen tilavaikutuksista alkaa Centrialla jo olla riittävästi tietoa. Olemme sitä odotelleet.

Sampo Siik toteaa, että seutukaupunki-hankkeissa pyritään lisäämään ammattikorkeakouluopetuksen ja kaupunkien elinkeinoelämän välistä yhteistyötä. Sitäkin kautta Siik on haluamassa yritysten ja ammattikorkeakoulun yhteistyön tiivistämistä.

– Kehittämällä Centrian tiloja ja toimintaa Ylivieskassa voimme saada sitä, että monimuoto-opiskelijat juurtuvat valmistuttuaan tänne töihin, hän pohtii.

Centrian rehtori ja toimitusjohtaja Kari Ristimäki kertoo, että Ylivieskan monimuoto-opetus on suositumpaa kuin mitä Kokkolan päiväopetus. Centrian aloittavissa ryhmissä kokonaistilanne näyttää syksyksi hyvältä lisähakujen jälkeen.

– Olemme panostaneet Ylivieskan yksikköön ja jatkamassa panostuksia, Ristimäki huomauttaa.

Ylivieskaan valmistui alkuvuodesta Joutsentielle miljoonalla eurolla olosuhde-laboratorio. Sen jälkeen Vierimaantiellä on jo pitkälti tehty TKI-toiminnan vaatimat muut tilaratkaisut. Nyt Ristimäki on haluamassa Vierimaantiellä tilojen muuta ajanmukaistamista. Ristimäki on toivonut siihen Ylivieskan kaupungilta kumppanuutta. Kaupungin edustajana asiassa on siis toimimassa elinkeinoyhtiö ja toimitusjohtaja Sampo Siik.

Kari Ristimäki haluaisi sitä, että Ylivieskassa luokat muuttuisivat moderneissa oppimisympäristöiksi, jotka tehostaisivat opiskelua. Sellaista uudistamista on jo toteutettu Kokkolassa. Osa monimuoto-opiskelijoista voi olla paikanpäällä oppimistilansa ja muut etäyhteydellä.

– Monimuoto-opetus on tulevaisuutta. Se tiivistää opiskelijoiden työelämän yhteyksiä. Opiskelijat saavat kiinnostavan monipuolisen tavan hankkia tietoa. Opinnäytetyöt ja tutkimus yrityksille lisääntyvät.

#