lauantai 11.7.2020 | 07:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapajärvinen päiväkoti Kartano muuttaa vuoden vaihteesta parakkeihin yläkoulun pihalle - Vanhemmat tyytyväisiä päätökseen

Satu Kangas-Viljamäki
Ti 10.9.2019 klo 13:45

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Haapajärven kaupunginhallitus päätti maanantaisessa kokouksessaan, että Päiväkoti Kartanolle rakennetaan väistötilat parakeista yläkoulun pihalle.

– Tilat rakennetaan yläkoulun pihalle, vs. kaupunginjohtaja Unto Vesamäki kertoo.

Päiväkoti Kartano tarvitsee väistötilaa toiminnalleen noin 350 neliötä, ja sitä varten vuokrataan tässä vaiheessa parakkeja 250 neliön verran ja ostetaan 100 neliötä.

Koska Haapajärven kaupunki on ostanut paloaseman väistötiloiksi parakkeja noin 250 neliön verran, ne voidaan ottaa vuoden kuluttua syksyllä päiväkotikäyttöön, mikä poistaa vuokratilojen tarpeen.

– Tästä voidaan tehdä niin sanottu viiden vuoden ratkaisu, mikä antaa meille aikaa pohtia eri vaihtoehtoja kunnolla, Vesamäki sanoo.

Parakkien vuokraaminen maksaa aikaisempien hankintojen pohjalta tehtyjen arvioiden mukaan 90 000-147 000 euroa (250m2) ja ostaminen noin 50 000-90 000 euroa (100m2) riippuen siitä, ostetaanko ne uusina vai käytettyinä. Hinnoissa ei ole mukana liittymiä eikä pohjien tekoa.

Päiväkoti Kartanossa olevien lasten vanhemmat ottivat asiaan kantaa ennen kaupunginhallituksen kokousta ja lähettivät sekä päättäjille, että medialle vetoomuksen päiväkodin tilanteen nopean ja kestävän ratkaisun puolesta.

Vanhempien toive oli, että kaupunki rakentaisi päiväkodille omat väistötilat, eikä ryhtyisi remontoimaan vanhoja tiloja päiväkodin käyttöön lainkaan. Toivetta perusteltiin remontoinnin hitaudella ja epävarmalla lopputuloksella.

– Olemme uuteen päätökseen erittäin tyytyväisiä. Se vaikuttaa hyvältä moneltakin kannalta. Se mahdollistaa sekä lasten että henkilökunnan nopean siirtymisen puhtaisiin tiloihin ja antaa kaupungille aikaa miettiä vaihtoehtoja rauhassa, vanhempien edustajana toimiva Kaisa Hosionaho kommentoi.

#