perjantai 21.2.2020 | 11:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Populalle turnaushopeaa Tsekistä

Jari Kangaskorte Kalajokilaakso
Ti 10.9.2019 klo 16:30

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Ylivieskalainen Popula teki menestyksekkään turnausmatkan Tsekin Klastereciin. Turnaukseen osallistui 12 joukkuetta viidestä eri maasta. Suomalaisten maine lepäsi Populan varassa. Muut joukkueet olivat Tshekistä, Slovakiasta, Venäjältä ja Ukrainasta. Hienosti läpi turnauksen pelannut Popula eteni loppuotteluun saakka. Saldona oli hopeamitalit. Voiton vei nimekäs venäläisjoukkue Jaroslav Torpedo maalein 6–2.

– Himottua turnausvoittoa ei saatu vieläkään. Tämä oli meidän kuudes reissu Tshekin turnaukseen. Loppuottelussa pelasimme kolmatta kertaa, kertoi Populan puuhamies Jussi Heikkinen.

Voittajajoukkueessa pelasi KHL:n farmisarjasta kaksi taitavaa pelimiestä, joita Popula ei saanut aisoihin.

Turnausreissun Popula aloitti pelaamalla ensin ystävyysottelun HC Kosizea vastaan. Popula voitti leppoisissa tunnelmissa pelatun ottelun reiluin lukemin. Populan maalissa vuorottelivat Teppo Isokoski ja Pekka Palo. Kenttäpelaajista jäällä viilettivät Matti Salmela, Taisto ja Mikko Piippo, Olli Malkamäki, Mikko Piili, Jukka Hämeenaho, Timo ja Pasi Pälli, Henri, Tomi ja Joni Heinonen, Joonas Salo ja Mikko Rättyä.

Turnauksen avausottelussa Popula kohtasi tsekkiläisen HC Carpsin Jistetebnikistä aamulla kello yhdeksän. Menestyshaaveet olivat murentua heti alussa, kun liukkaasti luistellut vastustaja karkasi 2–0 johtoon.

– Numerot olisivat voineet olla vielä pahemmat, jos Teppo Isokoski ei olisi venynyt loistotorjuntoihin. Hän pystyi torjumaan useampia läpiajoja, Heikkinen kehui.

Vähitellen Popula sai räävittyä unenrippeet silmistään nousemalla peliin mukaan.

– Muutimme Palon Pekan kanssa hieman kenttäkoostumuksia, ja saimme käännettyä pelin vielä 5-2 voitoksi.

Hienon vireen löytänyt Popula kaatoi seuraavassa pelissä kaksi tuntia myöhemmin turnaushopeaa puolustaneen HC Gryzzlyn Hradecista maalein 8–0.

– Päivän pelit oli tämän jälkeen taputeltua ja lohkovoitto varmistettu. Suuntasimme sen jälkeen koko porukalla tutustumaan Becherockan museoon ja kylpyläkaupunkin Karlovy Varyyn.

Seuraavana päivänä Popula lunasti finaalipaikan kukistamalla kovaksi kehutun HC Madevein Ukrainasta maalein 6–1.

Turnauksen parhaana maalivahtina palkittiin Populan Teppo Isokoski.

– Tämä oli joukkueelta hieno reissu. Kaikki oli hyvin järjestetty ja uusia kontakteja syntyi roppakaupalla lisää, Heikkinen totesi.

Popula järjestää ensi maaliskuussa vastaavan harrasteturnaukseen, johon on näillä näkymin tulossa joukkueet Tsekistä ja Slovakiasta.

– Tulomatkalla oli samassa lentokoneessa yksi helsinkiläisjoukkue, jota houkuttelin myös turnaukseen.

Seuraavan kansainvälisen pelireissun Heikkinen on sopinut vuoden 2021 keväälle. Suuntana on Slovakian ja Puolan rajalla sijaitseva Tatravuoristo.

#