Paikallisuutiset

Poliisilla ei tietoa Ylivieskan nuorten epäillystä jengiytymisestä – Ilmaisee silti huolensa, jos huhut lasten ja aikuisten epämääräisistä yhteyksistä pitävät paikkaansa

Keskiviikkona Ylivieskassa on keskusteltu nuorten väitetystä jengiytymisestä. Poliisilla ei ole tietoa sellaisesta.
Keskiviikkona Ylivieskassa on keskusteltu nuorten väitetystä jengiytymisestä. Poliisilla ei ole tietoa sellaisesta. Kuva: JUSSI LEINONEN

Oulun poliisilaitoksella ei ole tiedossa mitään erityistä, joka viittaisi nuorison jengiytymiseen Ylivieskassa tai muuallakaan jokilaaksojen alueella.

– Ainakaan itse en ole törmännyt moiseen, enkä kyllä ole kuullut tällaiseen viittaavista asioista muiltakaan poliiseilta, Raahessa virkapaikkaansa pitävä valvonta- ja hälytysyksikön ylikonstaapeliHarri Hiitola sanoo.

– Yksittäisiä tapauksia on aina, mutta niitä ei voi yleistää tai yhdistää, hän jatkaa ja viittaa viikonloppuna tapahtuneeseen noin 70-vuotiaan miehen pahoinpitelyyn Ylivieskan aseman luona.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ylikonstaapeli Hiitolan mielestä on huolestuttavaa, jos viitteitä nuorison rikollisesta tai häiriökäyttäytymisestä on olemassa, ja jos jopa alakouluikäiset liikkuvat aikuisten kanssa samoissa porukoissa.

– Aikuisella on tuollaisessa tilanteessa vastuu. Nuoria ei saisi yllyttää ja viedä väärille teille. Jos tällainen tilanne kohdataan, asia kuuluu sosiaaliviranomaisille lapsen edun vuoksi. Kyse on siis lastensuojeluasiasta. Silloin pitää selvittää, miksi näin on käynyt, huolehtiiko kukaan näistä lapsista, millaiset ovat kotiolot ja tukiverkosto, hän sanoo.

Jokirannan koulun rehtoriPaula Hartikainen kertoo, että tilanne koululla on rauhallinen, eikä hän ole havainnut epäiltyyn jengiytymiseen liittyviä minkäänlaisia ilmiöitä.

– Ihan täällä on rauhallista ja koulua käydään normaalisti, hän sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ylivieskalaisnuorten jengitymisilmiö on tullut häntä vastaan Jodel-pikaviestipalvelussa, jota on syksyn mittaan selaillut pitääkseen itsensä ajanhermolla siitä, mitä nuorten elämässä liikkuu.

– Toisin kuin MTV:n tekemässä uutisessa väitettiin, en ole puhunut mistään järjestäytyneestä jengitoiminnasta, vaan aamunavauksessa puhuin yleisellä tasolla nuorille siitä, että jokainen voi ja jokaisen kannattaa itse valita, mihin joukkoon kuuluu. Tuollainen kuuluu normaaliin kasvatustehtävään, jota teemme, Hartikainen tarkentaa.

Ylivieskassa paljastunut epäily teinien jengiytymisestä ei siis liity pelkästään Jokirannan kouluun, vaan mukana on todennäköisesti myös täysi-ikäisiä.

Ylivieskassa on noussut epäily nuorten jengiytymisestä. Asia nousi esille, kun Jokirannan koulun henkilökuntaa informoitiin viime viikolla ja aiheeseen liittyen pidettiin aamunavaus nuorille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aiheesta lisää:

Keskiviikkona YouTubeen ladatulla videolla näkyy, miten nuori hakkaa ja potkii toista päähän lähikaupan pihalla Ylivieskassa – Videon kuvaustekstissä viitatataan Ylivieskan väitettyyn jengitoimintaan

Jodelissa ihmetellään Ylivieskan väitettyä jengiytymistä: "Eikö pikkulapsia saada kuriin?"

Kalajokilaakson saamien tietojen mukaan ensimmäinen jenginujakointi tapahtunut jo alkusyksystä – Jengien nimiä saatu jo tietoon

MTV Uutiset: Ylivieskassa epäillään teinien jengiytymistä – Jokirannan oppilaille kerrottu aiheesta aamunavauksessa viime viikolla ja henkilökunnalle lähetetty Wilma-viesti

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä