lauantai 30.5.2020 | 08:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

Strongs muutti uusiin tiloihin Nivalassa – Ryhmäliikuntatunnit kuntosalin kivijalka

Kuntosalitoiminnan kivijalkana ovat ryhmäliikuntatunnit, joihin on panostetaan entistä enemmän

Arja Kangas
Ke 9.10.2019 klo 09:44

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Neljännesvuosisadan eli 25 vuotta Nivalassa kuntosaliyrittäjänä päivätyönsä ohella toiminut Pasi Kumpulainen puntaroi tarkkaan pari edeltävää vuotta, hankkisiko enää Strongs-kuntosalille uusia tiloja. Päätös jatkamisesta syntyi pitkän kypsyttelyn jälkeen.

– Mietin, että jäisikö näistä hommista jo eläkkeelle, mutta ei sitä näköjään osaa olla ilmankaan, joten päätin, että kokeillaan vielä tämä siirto. Seuraavaa kuntosalin muuttoa ei tehdä aivan heti, oli siinä niin järjettömän iso homma. Kolme viikkoa on roudattu tavaraa ja edelleen työt ovat vähän kesken, Kumpulainen sanoo.

Uusien tilojen tarve oli vääjäämätön, sillä kaupungin omistama Squash-halli eli tutummin kössihalli on kuntonsa puolesta jo tiensä päässä.

– Tilat alkoi loppua käsiin eikä niihin kannattanut itse lähteä satsaamaan ollenkaan. Tietenkin huonot ja vanhat tilat vaikuttavat myös asiakkaisiin. Uusia tiloja on etsitty monta vuotta ja useammastakin tilasta on käyty neuvotteluja, Kumpulainen taustoittaa.

Uudelle kuntosalille löytyi tilat viimein Pidisjärventien ja Kalliontien kulmasta entisistä Mode Mekon ja JP-Painon tiloista.

Kumpulaisen mukaan liiketilojen keskeinen sijainti oli ratkaisevinta.

– Nivalan paras paikka, vaikka itse sanonkin. Sijainnin lisäksi isot ikkunat ja hyvä parkkipaikka ovat eduksi. Jatkossa kaikki varmasti tietävät, missä meidän kuntosali on.

Liiketilojen muuttaminen kuntosalikäyttöön ei käynyt ihan helpoimmalla mahdollisella tavalla. Käytännössä 400 neliön liiketilassa tehtiin täysremontti lattiasta kattoon asti.

Kuntosalikäyttöä varten tilaan rakennettiin kokonaan muun muassa pesuhuoneet ja uusittiin ilmanvaihto sekä paljon muutakin.

Vaikka neliöitä on määrällisesti yhtä paljon kuin kössillä, niin esimerkiksi jumppatilasta saatiin aikaisempaa isompi, kuten alusta lähtien oli toiveena. Uuteen ryhmäliikuntatilaan on asennettu muun muassa videotykki ja valkokangas sekä muunneltava valaistus.

– Jumppatilasta saatiin tämän päivän intressien mukainen.

Jatkossa mahdollisia ovat esimerkiksi virtuaalitunnit, jolloin jokainen saa käydä jumppaamassa videotykin avulla milloin haluaa, Kumpulainen summaa.

Strongsilla nimenomaan ryhmäliikuntatunnit ovat toiminnan kivijalka ja Kumpulaisen mukaan ilman niitä pelkkä kuntosalitoiminta ei olisi kannattavaa. Jatkossa salilla aiotaankin satsata ryhmäliikuntatunteihin, joita vetää pääasiassa Kumpulaisen vaimo Lilli Kumpulainen.

– Uusia juttuja mietitään koko ajan ja uusille vetäjiäkin olisi kovasti tarvettta, Kumpulainen vinkkaa.

Nivalassa on kaupungin kokoon nähden varsin kattava kuntosalitarjonta.

Viiden kuntosaliyrityksen lisäksi kaupungissa on lähes toiset viisi hieman yksityisempää, yrityksen tai yhteisön omistamaa ja ylläpitämää kuntosalia. Strongs vastaa kilpailuun kokemuksen tuomalla varmuudella.

– Tällä 25 vuoden kokemuksella voisi opastaa ihmisiä jo melkein silmät kiinni, mutta säännöllinen kouluttautuminen ja laajentuva jumppatarjonta, pitää meidät hommassa mukana.

Uusien tilojen avajaiset pidetään ensi viikolla.

#