Paikallisuutiset

Ylivieskalaisia Facebook-keskustelijoita epäillään kunnianloukkauksesta – Ruotivat kommenteissaan paikallista yrittäjää ja tämän tuomiota

Poliisi tutkii parasta aikaa, syyllistyttiinkö Facebookin paikallisella keskustelufoorumilla kunnianloukkaukseen.
Poliisi tutkii parasta aikaa, syyllistyttiinkö Facebookin paikallisella keskustelufoorumilla kunnianloukkaukseen. Kuva: Hanna Rautio

Oulun poliisilla on tutkittavanaan juttu, joka liittyy ylivieskalaisten käymään keskusteluun Facebookissa. Poliisi tutkii, onko kyseessä kunnianloukkaus tai yksityisyyden suojan rikkominen vai oliko kommentointi sananvapauden piiriin kuuluvaa keskustelua.

Paikalliselle keskustelufoorumille jaettiin helmikuussa uutinen, joka käsitteli ylivieskalaisen yrittäjän saamaa tuomiota. Uutista kommentoivat useat keskustelijat Ylivieska-foorumilla. Kunnianloukkauksesta epäillään neljää kommentoijaa.

Kalajokilaakson saamien tietojen mukaan kyseessä olisi uutinen, jossa kerrottiin ylivieskalaisen yrittäjän saamasta vuoden ja kymmenen kuukauden kestävästä vankeustuomiosta. Yrittäjä tuomittiin laittomasta uhkauksesta, työturvallisuusrikoksesta ja seitsemästä eri pahoinpitelystä. Poliisi ei ole vahvistanut tietoa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Asiasta teki rikosilmoituksen asianomistaja itse avustajansa välityksellä.

Poliisin arvioitavana on rikosylikomisario Ilkka Piispasen mukaan se, rikottiinko keskustelussa yksityisyyden suojaa ja onko kyseessä kunnianloukkaus.

– Syytä epäillä kynnys on ylittynyt ja kuulemisten jälkeen arvioimme, onko kirjoittajien kirjoittamilla väitteillä totuuspohjaa.

Piispasen mukaan poliisi etenee asiassa siten, että asianomaisten kuulustelun jälkeen arvioidaan materiaali ja ratkaistaan, toimitetaanko materiaali syyttäjän harkintaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tässä vaiheessa on aivan liian aikaista arvioida, mikä on lopputulema, Piispanen kertoo sähköpostitse.

Facebookiin perustettu Ylivieska-foorumi on suljettu ryhmä, jossa keskustellaan ylivieskalaisia koskettavista asioista. Ryhmässä on tällä hetkellä yli 13 000 jäsentä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä