lauantai 30.5.2020 | 09:52
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Sundfors ratkaisi viimeisellä sekunnilla, kun JHT voitti Suomi-sarjassa Muik Hockeyn

Jarno Herranen
Ke 9.10.2019 klo 21:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Aika moni Pirkonsuon lehtereillä taisi jo odotella jatkoaikaa JHT:n ja Muik Hockeyn kohtaamisessa, mutta JHT:n Niklas Sundfors päätti, että homma laitetaan pakettiin varsinaisella peliajalla. Viimeisellä sekunnilla tullut Sundforsin osuma takasi JHT:lle voiton maalein 4–3 (2–0, 1–2, 1–1).

Ottelun voittomaali oli Sundforsin ja Jarno Palolan käsialaa. Sundfors toi kiekon Muikin alueelle ja jätti sen Palolalle, joka ohitti oman vartijansa. Sillä välin Sundfors luisteli kohti takatolppaa, jonne Palola tarjoili komean syötön. Komea oli myös Sundforsin viimeistely, sillä kiekko painui Muik-maalin kattoon.

JHT tuli otteluun hyvällä liikkeellä ja Muik oli helisemässä. JHT loi ensimmäisen kahdeksan minuutin aikana useamman laadukkaan tekopaikan, mutta avauserässä 17 kertaa torjunut Mathias Biskop piti vieraita pystyssä.

Avausmaali syntyi ajassa 8.56. Muik-puolustajan purku jäi pahasti vajaaksi ja kiekkoon ennätti ensimmäisenä Juho Takkula, jonka napakka laukaus ohitti Biskopin. Toistamiseen kotijoukkueen maalilaulu pärähti soimaan kuusi sekuntia ennen erätaukoa. Biskop torjui Eetu Tervalan ensimmäisen vedon, mutta kun Muikin pelaajia ei ollut lähelläkään, sai Tervala viimeistellä paluukiekosta ylivoimaosuman.

Muik nousi maalin päähän heti toisen erän ensimmäisessä vaihdossa. Ensin JHT töpeksi 3-1-ylivoimahyökkäyksen ja vieraat purkivat kiekon JHT:n päätyyn. Maalivahti Ville Ruokoselle tuli kiire kiekon pysähtyessä vesilätäkköön, joten Ruokosen purkukiekko jäi vajaaksi. Maxim Valkov haistoi tilaisuutensa ja laukoi kiekon puolityhjään maaliin.

JHT:n vastaus tuli kolme minuuttia myöhemmin. Jere Manninen tuli vauhdikkaasti hyökkäysalueelle ja pakin jaloista lähtenyt laukaus painui Biskopin längistä sisään.

Seuraavaa maalia juhlittiin taas Muikin riveissä, kun uusikaarlepyyläiset onnistuivat ylivoimalla. Marcus Wik laukoi viivasta, eikä Ruokonen saanut vangittua kiekkoa. Ensimmäisenä irtokiekossa oli William Björkman, jolla oli suhteellisen helppo työ laittaa kiekko verkkoon ajassa 31.43.

Muik nousi tasoihin pelikellon näyttäessä aikaa 52.55. Aleksandrs Smirnovsin maali oli hieno henkilökohtainen suoritus, mutta rannelaukaus painui hieman helpohkosti kotijoukkueen maaliin.

Voittonsa myötä JHT kipusi Suomi-sarjassa neljänneksi. Muikin suunta on toinen, sillä keskiviikon tappio oli joukkueelle jo viides peräkkäinen. Sarjassa Muik on kolmanneksi viimeisenä.

#