lauantai 30.5.2020 | 08:16
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Hurjan koulurakentamisen varjossa ja kitubudjetin puitteissa Ylivieskaan saadaan ensi vuonna kuitenkin uusi valmistuskeittiö ja puisto

Pirjo Kunelius
To 10.10.2019 klo 14:00 | päivitetty to 14:57

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Ylivieskan kaupungin tiukka taloudellinen tilanne ja tuottavuusohjelman asettamat raamit varjostavat kaupungin ensi vuoden talousarvion valmistelua sekä lähivuosien taloussuunnitelmien laadintaa.

Teknisten palveluiden lautakunta hyväksyi, ja esittää edelleen kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle teknisten palveluiden budjetin käyttötalousosan, toiminnalliset tavoitteet, viemärilaitoksen käyttötalousosan ja investoinnit.

– Samansuuruisilla rahoilla eletään ensi vuonnakin kuin kuluvanakin vuonna. Talousarvio ei mahdollista uusien toimintojen käynnistämistä, mutta käytännössä tammikuun puolivälissä valmistuva uusi valmistuskeittiö ja siirtyminen yhden keittiön -malliin on uusi palvelumuoto. Tällä hetkellä terveyskeskuksessa on vielä valmistuskeittiö, ja Keskisellä oleva keskuskeittiö siirtyy uuteen valmistuskeittiöön. Tällä on henkilövaikutuksia siten, että henkilöstön työskentelypisteet voivat vaihtua, tekninen johtaja Leena Löytynoja sanoo.

Uudessa valmistuskeittiössä on kapasiteettia valmistaa nykyistä enemmän eli 4 000 ruoka-annosta vuorokaudessa. Valmistuskeittiössä tulee työskentelemään noin kymmenen henkeä.

Suunnitelmakauteen sisältyy toki merkittävä määrä talonrakennusinvestointeja. Simonpuiston päiväkodin, Taanilan ja Kaisaniemen koulujen rakennustyöt saatetaan loppuun, samoin keskustan katuremontit.

– Taanilan alueen liikennejärjestelyt tehdään ensi vuoden aikana. Olmalan puiston rakentamista on aloiteltu Niemelänkylällä.

Viemäriverkoston saneerausta jatketaan laaditun ohjelman mukaisesti, ja haja-asutusalueen viemäriverkostoa laajennetaan Rannan koulun alueella suunnitelmakaudella.

#