lauantai 30.5.2020 | 09:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Keppiä heittivät – Kansalainen Kune järjestää torijuhlat MM-kisojen pistesijalle ja pelottelee hirvimiehiä

Pe 11.10.2019 klo 00:07

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Yleisurheilun MM-kisat öljysheikkien hikisessä orjavaltiossa saatiin kuin saatiinkin päätökseen, ja taas on Suomen urheilupomojen aika selitellä surkeita tuloksia. Unohtakaa jo koko juttu!

Touhu on nyt vaan pääsyt lipsumaan sellaiseksi, että urheilumme nykytila vaatii urheiluhullulta kansalta uudenlaista asennoitumista. Mitaleita ei taaskaan tullut, mutta hei! – ukkojen kepinheitossa Lassi Etelätalo kiskaisi Suomelle tärkeän pistesijan. En nyt tasan tarkkaan tiedä, mitä näillä bonuspisteillä saa, mutta kun kerran mitskuja ei satele, niin otetaan sitten kaikki ilo irti pistesijasta.

Ei muuta kuin jengi joukolla torille juhlimaan pistettä. Kansanjuhlassa pistemies Lassi nousee palvottuna sankarina lavalle ja esittelee ulvovalle yleisölle pistettään. Pisteenä iin päälle estradille kipuaa kaupunginjohtaja, joka lahjoittaa pisteen tuoman pr-arvon kunniaksi pistemiehelle rantatontin vesipisteellä. Samaan aikaan innokkaimmat pisteen hullaannuttamat fanit hyppivät alasti suihkulähteeseen. Kansa taputtaa käsiään rytmikkäästi ja huutaa: ”Piste! Piste! Piste! Piste!”

Piste.

Viikon sitaatti: ”Valtuusto kannatti myös ilmaisten luisteluvuorojen toteuttamista Haapajärven uimahallissa.”

Reisjärvi-lehti

Haapajärven hallivastaavat hoi! Pistäkää nyt ihmeessä syksyn kylmetessä lämmöt päälle siellä uimahallissa tai kohta reisikkäät tulevat sinne luistelemaan.

Jos menee Suomen yleisurheilulla päin pers’tuupparia, niin potkupalloilijoilla kulkee. Hesarissa oli juttu, jossa Teemu Pukki paljasti, tärkeän syyn kehittymiselleen palloilijana. Mikä sitten oli tämä mystinen oivallus, joka johti Pukin kehittymiseen?

Harjoittelu.

Nerokasta. Enpä olisi itse keksinyt. Seuraavaksi tulee varoitus lauantaina alkavasta hirvenmetsästyksestä. Tässä ei nyt varoitella marjastajia tai autoilijoita, vaan metsästäjiä. Kun marssia pätkytätte torrakot tanassa metsään, niin muistakaa, että puskissa piileskelee koulutettuja sarvipäitä, jotka saattavat ampua takaisin. Kesällä lehdessä oli ilmoitus, jossa luki: ”Ampumakoe hirville”.

Lopuksi ilouutisia kuntourheilijoille: Ylivieskaan on saatu kuntoportaat! Kansalainen Kunen rapakuntotyöryhmä haastatteli tyytyväistä asiakasta, joka kiitteli kaupunkia vuolaasti seuraavin sanoin:

– Huh. Oli kyllä mahtava kokemus. Kipuaminen 25 metriä pitkiä kuntoportaita otti tosi koville, mutta aion kävellä ne ensi viikolla uudelleen. Harmi, että täällä on vain yhdet kuntoportaat, kommentoi kaljamahainen kansalainen huristellessaan hissillä kuudennen kerroksen asuntoonsa.

Ismo Kunelius

Kirjoittaja on Levänevan Fat-ass -porukkaan kuuluva jengiytynyt emeritusteini.

ismo.kunelius@kalajokilaakso.fi

#