Paikallisuutiset

Ylivieskan Taanilan uusi yhtenäiskoulu saa rehtorin helmikuussa – Oppilaita tasataan keskustan "pullistelevilta" alakouluilta ja yläkoulu jaetaan kahteen osoitteeseen

Ylivieskan uusi Taanilan yhtenäiskoulu valmistuu lukuvuoden 2021–2022 alkuun, mutta on saamassa uuden rehtorin ensi vuoden helmikuussa.
Ylivieskan uusi Taanilan yhtenäiskoulu valmistuu lukuvuoden 2021–2022 alkuun, mutta on saamassa uuden rehtorin ensi vuoden helmikuussa. Kuva: Pirjo Kunelius

Ylivieskan uusi Taanilan yhtenäiskoulu valmistuu lukuvuoden 2021–2022 alkuun, mutta on saamassa uuden rehtorin ensi vuoden helmikuussa.

SivistysjohtajaKai Perttu kertoo, että Taanilan koulun rehtorin viran perustaminen sisältyy ensi vuoden talousarvioesityksessä sivistystoimen palkkaraamiin.

– Suunnitelman mukaan Taanilan koulun rehtorin viran rekrytointi eli haku käynnistyy ehdollisena tämän vuoden puolella. Ehtona rekrytoinnin loppuunviemiselle on se, että joulukuun valtuusto hyväksyy talousarvioesityksen näiltä osin. Tällöin uusi rehtori voisi aloittaa työnsä helmikuun alusta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Samaan aikaan Taanilan koulun kanssa valmistuva Kaisaniemen yläkouluun tulee 500 oppilasta ja Taanilan yhtenäiskouluun 450 oppilasta. Yläkoulu tulee jakaantumaan kahteen osoitteeseen ja Taanilaan sijoittuu siis sekä alakoululaisia että yläkoululaisia. Miten yläkoulun oppilaat jakautuvat kahden koulun kesken, sitä ei ole ratkaistu.

– Taanilan oppilaaksiottoa ja henkilöstöasioita ei ryhdytä linjaamaan, ennen kuin Taanilan koulun rehtori on virassa. Nimittäin oppilasmääriä tullaan tasaamaan Taanilan ja muiden keskustaajaman koulujen kesken, joiden tilat pullistelevat oppilaista.

Kai Perttu arvioi, että tarkastelun alle tulevat Päivärinnan, Ojakylän, Kiviojan, Rahkolan ja Rannan koulut.

Taanilan koulun henkilöstö tullaan muodostamaan sekä sisäisin että ulkoisin rekrytoinnein.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ensi vuoden talousarvioon ei varata vielä määrärahoja muun opetushenkilöstön kuin rehtorin virkaan. Toki ensi vuoden puolella tullaan aloittamaan jo Taanilan koulun arjen toiminnan suunnittelu, mutta henkilöstövarauksia lisää tehdään vuoden 2021 talousarvioon.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä