lauantai 30.5.2020 | 09:47
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Koskipuhdontien liittymä Savontielle katkaistaan ajoneuvoliikenteeltä Ylivieskassa

Päivi Savela
Pe 8.11.2019 klo 06:00 | päivitetty pe 13:02

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Ylivieska

Ylivieskan Koskipuhdossa tehdään tiejärjestelyjä, joiden seurauksena Koskipuhdontien liittymä Savontielle katkaistaan. Maantie 18188 eli Koskipuhdontie lakkautetaan yleisenä tienä välillä Palkkitie – Valtatie 27.

Samalla Koskipuhdontien suunta käännetään Palkkitielle, josta on liittymä valtatielle. Koskipuhdontielle on esitetty rakennettavaksi myös hidasteita.

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus ja Ylivieskan kaupunki käynnistivät suunnittelutyön kesällä. Katu- ja tiesuunnitelmat valmistuvat tämän vuoden aikana.

Toteuttamisajankohta on ensi vuosi ja koko hankkeen kustannukset ovat noin 0,4 miljoonaa euroa.

Suunnitelman tavoitteena on parantaa alueen liikenneturvallisuutta sekä jalankulun ja pyöräilyn olosuhteita.

Koskipuhdontien eteläpuolelle tehdään jalankulku- ja pyörätie Myllytien ja Palkkitien välille. Se rakennetaan osin reunakivellä korotettuna ja osin erillisenä välikaistan taakse. Samalla osuudella uusitaan myös Koskipuhdontien valaistus.

Suunnitelmaluonnoksia esitellään asianosaisille ja muille asiasta kiinnostuneille keskiviikkona 13. marraskuuta Akustiikassa.

Katu- ja tiesuunnitelma valmistuvat loppuvuoden 2019 aikana. Katusuunnitelman valmistuttua se asetetaan nähtäville, jolloin kansalaisilla on mahdollisuus jättää muistutuksia suunnitelmasta. Sen jälkeen on viranomaisten ja kaupungin lausuntojen vuoro.

Ennen lausunnon antamista kaupunki asettaa tiesuunnitelman nähtäville, jolloin kansalaisilla on mahdollisuus jättää muistutuksia suunnitelmasta. Lausuntojen ja muistutusten käsittelyn jälkeen Traficom antaa suunnitelmasta hyväksymispäätöksen.

#