lauantai 30.5.2020 | 09:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Räsäs-Päivin muinaiset riimukirjoitukset – Kansalainen Kune kaivaa pakinassaan 15 vuotta vanhat luurangot kaapeistaan (mutta mitä tuossa kuvassa tapahtuu?)

Pe 8.11.2019 klo 00:07

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

– Lyhyestä virsi kaunis, sanoi Päivi Räsänen ja laulaa luikautti päälle pisimmän virren, jonka kirjasta löysi.

Kansanedustelija Päivi Räsänen pääsee lööppeihin säännöllisin väliajoin. Tällä kertaa tapaus on perin erikoinen, sillä Päikällä on päällä rikostutkinta homoaiheisesta kirjoituksesta, jonka tämä on rustannut 15 vuotta sitten. Räsäsen jutut tiedetään, mutta eniten tapauksessa hirvittää se, että poliisi saattaa ruveta syynäämään, mitä itse kukin on vuonna 2004 runoillut. Niinpä täytyi oitis selvittää, mitä ihmettä tällä palstalla on lukenut lähes tasan 15 vuotta sitten, ja tällaista tarinaa sieltä löytyi:

Kepun kunnallisjärjestössä kuohuu. Sinnikäs huhu väittää, että ensimmäistä kertaa puljun historiassa joudutaan harkitsemaan yhden naisen erottamista järjestöstä. Naista kuulemma epäillään demariin sekaantumisesta. Hän oli useiden todistajien läsnä ollessa kehunut: ”Mää se sain männä juhannuksena hyvvää punasta herraa”.

Toivottavasti valtakunnansyyttäjä ei lue Kalajaskaa, sillä toki on paikallaan tutkia myös se, vieläkö meikäläisen muinaiskirjoitukset pitävät paikkansa sunnuntaina juhlittavan isänpäivän aikaan. Poliisitutkinnalta välttyäkseni julkaisen vain osan lahjatoiveista:

Jos on ihan pakko ostaa sitä partavettä, niin ostakaa edes Menneniä. Se maistuu paljon paremmalle kuin Axe tai Yves Rocher. Ällöjen kakkujen sijasta kannattaa tarjota pottuja ja helevetin suuria leivitettyjä porsaanleikkeitä. Ja jos ollaan ihan tarkkoja, niin 85 prosenttia suomalaisista isistä on tyytyväisiä, kun käteen lyödään uusi lippalakki.

Nuoruuden innolla tehtyjä ylilyöntejä, kommentoisi entinen päätoimittaja. Ottamatta kantaa entisen päätoimittajan väitteeseen on äskeisistä arkistonostoista todettava, että eniten viidessätoista vuodessa on muuttunut suomen kieli. Nykysuomella kommentti kuuluu: ”Enempää targetoimatta – jos tässä oli Kansalainen Kunen kaksi top moumenttii, on niinku dissattava, että tämä steitmentti on diippiä shiittiä.

Koska tällä palstalla on julkaistu jo 15 vuotta sitten puujalkavitsejä, aion jatkaa valitsemallani linjalla mystisen kuva-arvoituksen merkeissä. Sulokkaaksi lopuksi tulee…

Viikon puujalkakysymys: Mitä tähän juttuun ujutettu outo kuva esittää?

Viikon puujalkavastaus: Kansalainen Kune päätti lähteä katsomaan jääkiekkoa.

Ismo Kunelius

Kirjoittaja on perin vaatimaton iskä, joka toivoo lahjaksi sitä perinteistä brandypulloa ja lähettää laajemman tilauslistan sitten, kun Ylivieskan kaupunki on saanut valmiiksi mainostetun brändikäsikirjansa.

ismo.kunelius@kalajokilaakso.fi

#