lauantai 30.5.2020 | 08:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajokilaakso sijoittui kolmanneksi paikallislehtikisassa: "Lehti on vahvasti vuorovaikutuksessa lukijoiden kanssa"

Raadin mukaan lehti on vahvasti vuorovaikutuksessa lukijoiden kanssa

Arja Kangas
To 7.11.2019 klo 20:06 | päivitetty pe 10:19

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajokilaakso palkittiin Suomen kolmanneksi parhaana paikallislehtenä kahdesti tai useammin viikossa ilmestyvien lehtien sarjassa Hyvinkäällä torstai-iltana. Kilpailun järjestää Sanomalehtien Liitto, ja kilpailun arvioinnista vastasivat edellisvuosien tapaan Haaga-Helia ammattikorkeakoulun journalismin opiskelijat.

Palkintoperusteluissa todetaan, että Kalajokilaakso on vahvasti vuorovaikutuksessa lukijoiden kanssa. Raati pitää lehden persoonallisesta otteesta, joka näkyy esimerkiksi osastojakojen otsikoinnissa.

– Lehden etusivu on paitsi houkutteleva, myös informatiivinen. Etusivu luo odotuksia, jotka täyttyvät lehteä lukiessa, raati perustelee.

– Hienoltahan tämä tuntuu, varsinkin, kun kyseessä on vaativa ja kovatasoinen sarja. Tämä osoittaa sen, että ultrapaikallisesta ja hyvin tehdystä sisällöstä nuoremmatkin löytävät itselleen kiinnostavaa luettavaa, sanoo Kalajokilaakson päätoimittaja Seppo Kangas.

– Takavuosina paikallislehtikilpailussa painottui lehden ulkoasu hyvinkin voimakkaasti. Nykyisin arviointikriteereissä oikeasti keskitytään sisältöön ja paikallisuuteen.

Kalajokilaaksolle palkintosijan tuonut lehti ilmestyi maanantaina 25. maaliskuuta. Kankaan mukaan lehti oli sisällöltään ja ilmaisultaan monipuolinen. Monipuolisen sisällön ja hyvien kuvien lisäksi lehdessä julkaistiin grafiikkakuvitusta, joka on hyvä lisäarvo esimerkiksi uutisjutussa.

– Yksi vahva tekijä oli myös tuossa lehdessä ollut yleisönosasto, jossa oli monipuolisesti paikallisia vaalikirjoituksia sekä muutakin sisältöä. Ulkoasukin kisalehdessä oli kunnossa ja lehti oli hyvin luettava journalistista järjestystä ajatellen.

– Ennen kaikkea lehdessä oli paljon kiinnostavista aiheista hyvin tehtyjä ultrapaikallisia juttuja. Niillä tässä kisassa menestytään.

Päätoimittaja Seppo Kangas kiittää palkinnosta erityisesti sitoutunutta ja innovatiivista työyhteisöä.

– Meillä on älyttömän keskustelevia, idearikkaita ja kriittisiäkin tekijöitä kaikilla osastoilla. Työyhteisön ilmapiiri on hyvä siitä huolimatta, että toimialalla virtaus on pitkään ollut alavireinen.

Kilpailussa liitto ilmoittaa jälkikäteen ne viikot, joilta kilpailulehti on valittava. Kilpailulehden toimitus valitsi kuuden tilattavan numeron lehden joukosta. Kilpailuun voivat osallistua vain tilattavat paikallislehdet. Tästä syystä Kalajokilaakson keskiviikon ilmaisjakelunumero ei voi olla kilpailulehtenä.

Sen lisäksi, että Kalajokilaakso ilmestyy kolmen printtilehden muodossa viikoittain, niin kuluvana vuonna on satsattu voimakkaasti myös verkkoon. Seppo Kangas sanookin, että puhtaalla omallatunnolla voidaan sanoa, että Kalajokilaakso ilmestyy verkossa seitsemänä päivänä viikossa.

– Ihailen pitkään alalla olleiden tekijöiden innostusta ja sitoutumista työhönsä. Puhuttiin sitten somesta, verkon tekemisestä tai printistä, niin väki on heti valmis tarttumaan innolla uusiin välineisiin ja työtapoihin.

Paikallislehtikisa oli tänäkin vuonna varsin kovatasoinen. Kalajokilaakson kanssa sarjassa kilpailevat monet jopa viitenä päivänä viikossa ilmestyvät lehdet. Kilpailussa on mukana myös useita ruotsinkielisiä lehtiä, jotka ovat tunnetusti pärjänneet hyvin.

Kalajokilaakso-lehti palkittiin edellisen kerran vuonna 2014, jolloin lehti sijoittui sarjassaan toiseksi.

KPK Yhtiöiden julkaisemat Haapavesi-lehti ja Perhonjokilaakso pärjäsivät myöskin paikallislehtikisassa. Perhonjokilaakso sijoittui toiseksi ja Haapavesi-lehti kolmanneksi kerran viikossa ilmestyvien lehtien sarjassa.

Tänä vuonna paikallislehtikilpailuun osallistui 88 lehteä ja 49 verkkopalvelua.

Kalajokilaakson paikallislehtikilpailussa arvioitu lehti on nyt lukijoiden nähtävillä – Videolla esittäytyy koko Kalajokilaakson väki

#