lauantai 6.6.2020 | 04:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Tero Seppälällä haasteita ampumapenkalla maailmancupin avauksessa Östersundissa

Kalajokilaakso
Su 1.12.2019 klo 17:07

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Tero Seppälällä ei ollut paras ampumavire maailmancupin avausviikonloppuna Östersundissa. Haapajärven Kiilojen mies aloitti urakkansa lauantaina sekaviestillä, jossa Seppälä hiihti Suomen kolmososuudella. Seppälä joutui käyttämään makuuammunnassa kaikki kolme varapatruunaa ennen kuin taulut kaatuivat. Todelliset vaikeudet alkoivat pystyammunnassa, jonka päätteeksi Seppälä joutui kiertämään kaksi sakkokierrosta.

Suomi tippui Seppälän osuudella mitalikamppailusta 10:nnelle sijalle. Olli Hiidensalo ylitti ankkuriosuudella maaliviivan samalla sijalla. Kisan voitti Italia neljän sekunnin erolla Norjaan.

– Mari Eder ja Kaisa Mäkäräinen petasivat hyvät asemat ja ensimmäinen kierros tuli hyvin, mutta sen jälkeen pakka hajosi ampumapenkalla. Ammunta meni yliyrittämiseksi. Halusin näyttää, mutta epäonnistuin, Seppälä sanoi Yle Urheilun tv-haastattelussa.

Vaikeaa oli haapajärvisellä ampumapenkalla myös sunnuntaina, kun kisat jatkuivat 10 kilometrin pikamatkalla. Seppälä ampui yhteensä kolme ohilaukausta: kaksi makuulta ja yhden pystystä.

Ladulla suksi kulki sen verran ripeästi, että Seppälä nousi viimeisellä hiihtolenkillä 51:nneltä sijalta 38:nneksi avaten pistetilinsä tämän kauden cupissa. Pisteille yltää 40 parasta.

Kisaa hallitsivat norjalaiset Bön veljekset, joista Johannes Thinges Bö vei voiton 19 sekunnin erolla Tarjei Böhön. Seppälän ero kärkeen oli 1.53,9 minuuttia.

#