keskiviikko 8.7.2020 | 03:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ylivieskassa Koskipuhdontiellä kaahanneille sakkotuomiot – Ohituksen jälkeen toinen autoista suistui ojaan äkkijarrutuksen seurauksena

Arja Kangas
Ti 3.12.2019 klo 09:11 | päivitetty ti 09:52

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi kahdelle miehelle 240 euron sakkorangaistukset liikenneturvallisuuden vaarantamisesta viime keväisen kaahailun vuoksi.

Kaksikko oli liikenteessä Ylivieskassa Koskipuhdontiellä toukokuussa. Tuolloin miehet olivat kuljettaneet autoja taajama-alueella peräkkäin liian suurella nopeudella. Koskipuhdontiellä suurin sallittu nopeus on ollut 40 kilometriä tunnissa.

Edellä mennyt kuski oli ajanut Koskipuhdontietä noin 70 kilometrin tuntivauhtia, kun takaa tullut kuski ajoi noin 80 kilometrin tuntivauhtia ja ohitti edellään olleen henkilöauton. Ohituksen jälkeen kuski oli palannut takaisin kaistalle liian lähelle ohittamansa auton eteen, jolloin takana ollut kuski joutui jarruttamaan reilusti ja väistämään oikealle välttääkseen yhteentörmäyksen.

Voimakkaan jarrutuksen myötä kuski menetti kuljettamansa auton hallinnan ja suistui ohjaan. Kuskin lisäksi auton kyydissä oli kolme muuta henkilöä, joista kuskin lisäksi yksi loukkaantui lievästi. Henkilöauto vaurioitui korjauskelvottomaan kuntoon.

Käräjäoikeus totesi, että ohituksen tehneen auton kuskin teon vahingollisuus edellyttää, että hänelle on tuomittava hiukan enemmän päiväsakkoja kuin auton hallinnan menettäneelle. Näin ollen hänet velvoitettiin 40 päiväsakkoon, kun auton ojaan ajaneelle tuomittiin puolet vähemmän. Miesten tulojen mukaan maksettavaa molemmille tuli 240 euroa.

#