keskiviikko 8.7.2020 | 05:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Uusi sarjataso, uusia vastustajia ja pitkiä pelireissuja – Ylivieskan Jääkarhut pääsee ensimmäistä kertaa naisten Mestikseen

Ismo Kunelius
Ti 3.12.2019 klo 11:59

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Ylivieskalainen jääkiekkoilu hyppää uudelle sarjatasolle, kun Ylivieskan Jääkarhujen naiset lähtevät lauantaina alkavaan naisten Mestikseen. Aiemmin korkeimmillaan naisten Suomi-sarjaa pelannut YJK onnistui Mestiksen syksyn karsintasarjassa tavoitteessaan ja otti sarjapaikan lohkonsa kolmossijalla.

Luvassa on pitkiä pelimatkoja ja kovia pelejä, jotka YJK aloittaa lauantaina 14. joulukuuta kotihallissaan Jyväskylän JYPiä vastaan. Joukkueen vastuuvalmentaja Esa Vääräniemi arvioi, että vastassa on heti alkajaisiksi yksi sarjan ennakkosuosikeista.

– Onhan se mielenkiintoista, kun edessä on uusi sarja ja uusia vastustajia. Ennakkosuosikkeja ovat KJT ja JYP, jotka ovat pelanneet aiemmin Liigaa. Kyllähän me lähdemme tähän sarjaan haastamaan jokaista joukkuetta, raottaa Vääräniemi joukkueensa mestissuunnitelmia.

Oulun Kärpät Akatemia on YJK:lle tuttu joukkue jo karsintasarjasta, jossa kaksikko pelasi tasaisia pelejä. SaiPa:n kanssa YJK pelasi viimeksi keväällä Suomi-sarjan finaalissa, jossa lappeenrantalaisjoukkue vei voiton vasta rankkareilla.

– Kun puhutaan kilpaurheilusta, niin voittohan se on aina mielessä. Jos voitamme puoletkin peleistä, olemme menneet tällä kaudella jo yli tavoitteemme. Meillä on koossa tosi nuori ja kehittyvä joukkue, jolla päästään pitkälle, jos kaikki napsahtaa kohdalleen, Esa Vääräniemi jatkaa.

Ylivieskan Jääkarhut on varsinainen aluejoukkue, jossa on pelaajia Ylivieskan lisäksi Kärsämäeltä, Nivalasta, Pyhäjärveltä, Haapajärveltä, Oulaisista, Kalajoelta, Lestijärveltä, Oulusta ja Kokkolasta.

– Pelaajia pitää olla laajalta alueelta. Muuten ei pystyisi pelaamaan näissä sarjoissa. Ylivieskalaisessa seurassa talous pitäisi saada vielä erilaiselle tasolle, jos täällä meinaisi pelata Liigaa. Mestis on varmaan ylin saavutus, mitä nykyisillä resursseilla voi pelata. Muutenkin naisten jääkiekkoon olisi mukava saada lisää talkoohenkilöitä ja tukijoita, sillä tässä on hyvä joukkue, jossa on tekemisen meininki, Vääräniemi päättää.

Naisten Mestis 2019–2020

Naisten Mestiksessä pelaavat Helsingin IFK Akatemia, Jyväskylän JYP, Keravalla kotipelinsä pelaava KJT Haukat, Oulun Kärpät Akatemia, Lappeenrannan SaiPa ja Ylivieskan Jääkarhut.

Sarjassa pelataan kuuden joukkueen kolminkertainen sarja ja lopuksi neljän parhaan pudotuspelit naisten Mestiksen voitosta.

YJK:n pelaajat:

Maalivahdit: Sini Väänänen ja Venla Varis.

Kenttäpelaajat: Siriluk Tachasupatrakul, Senni Rajaniemi, Heidi Vierimaa, Raili Mustonen, Olivia Vääräniemi, Sanni Kaattari, Hanna Asikkala, Emmi Tuikkanen, Jasmin Hyvärinen, Hanna Vaara, Elina Joki-Erkkilä, Olivia Pinola, Oona Vääräniemi, Mari Pääkkö, Susanna Järvenpää, Kirsi-Marja Hannula, Alisa Makkonen, Kaisu Vähäsöyrinki, Vanessa Viitala, Adalmiina Makkonen, Moona Keskisarja, Nina Jutila ja Milla Lassila.

#