Paikallisuutiset

Lautakunta palaa asiaan tammikuussa: Ylivieskan kaupunki jatkaa Sun Pampas-neuvotteluja tamperelaisen yhteistyökumppanin kanssa

Kaupunginjohtaja: Lähdetään siitä, että myös ensi kesänä on Sun Pampas

Eppu Normaali oli viime kesän Sun Pampasin pääseiintyjä Ylivieskan jäähallissa. Nyt kulttuurijohtaja esittää festivaalin järjestämistä yhteisvoimin alan yrityksen kanssa.
Eppu Normaali oli viime kesän Sun Pampasin pääseiintyjä Ylivieskan jäähallissa. Nyt kulttuurijohtaja esittää festivaalin järjestämistä yhteisvoimin alan yrityksen kanssa. Kuva: Arkistokuva Anne Mattila

Ylivieskan Sun Pampas -kaupunkifestivaalin tulevaisuudesta keskusteltiin tiistaina kirjasto- ja kulttuurilautakunnan kokouksessa.

Kulttuurijohtaja Katriina Leppänen esitti kokoukselle, että lautakunta hyväksyisi sopimuksen, jolla vuoden 2020 Sun Pampasin yhteistyökumppaniksi tulisi tamperelainen RH Entertainment Oy. Leppäsen esityksestä käy ilmi, että festivaalin yhteistuotantokuvio osallistaa sekä Ylivieskan kulttuuripalveluja että toista osapuolta 50 000 eurolla.

Leppänen ei kokouksen jälkeen halunnut kommentoida asiaa millään tavalla ennen kuin sopimus on tehty.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lautakunnan kokouksessa mukana ollut kaupunginjohtajaMaria Sorvisto toteaa, että neuvotteluja jatketaan RH Entertainment Oy:n kanssa.

– Kaupunki on valtuuston hyväksymässä tuottavuusohjelmassa todennut, että tapahtumajärjestämiseen haetaan kumppaneita, Sorvisto toteaa kaupungin linjauksesta.

Hän toteaa, että asia tulee uudelleen kirjasto- ja kulttuurilautakunnan tammikuun kokoukseen, ja lautakunnalla on toimivalta myös päättää asiasta.

Mikä on kaupunginjohtajan näkemys: Järjestetäänkö ensi kesänä Sun Pampas -festivaali Ylivieskassa?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kyllä lähden siitä, että ensi kesänä festivaali järjestetään, koska kulttuuripalveluissa on tehty etukäteisvalmisteluja.

Katriina Leppänen perustelee lautakunnalle tekemäänsä esitystään riskin ja tuotannon jakamisella. Leppäsen mukaan RH Entertainment on ainoana esittänyt kiinnostuksensa tulla Sun Pampasin yhteistyökumppaniksi, ja että kaupungille jäisi edelleen oma sovittu osa-alueensa tapahtumajärjestelyistä.

– Tällä hetkellä yhtiö on ainoa iso toimija, joka on osoittanut kiinnostusta tapahtumaa kohtaan. Yhteydenotto tuli nimenomaan RH Entertainmentiltä, kysymyksessä on festivaalipromoottori, jolla on lukuisia tapahtumia vuosittain ympäri Suomea, joten heillä on kova kokemus tapahtumajärjestelyistä, Leppänen totesi ennen lautakunnan kokousta.

RH Entertainment on vuokrannut aikaisemminkin Akustiikkaa artistikaartilleen, muun muassa kansainväliset esiintyjävieraat, kuten Johnny Logan ja Maggie Reilly ovat tulleet tätä kautta. Samoin Ylivieskan jäähallilla nähty ja kuultu Raskasta joulua -kiertue on RH Entertainmentin järjestämä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

RH Entertainment Oy on Tampereella toimiva festivaalipromoottori, tapahtumien tuottaja ja konserttikiertueiden järjestäjä.

Lue aikaisemmin julkaistu:

Ylivieskan kulttuurijohtaja esittää Sun Pampasille tamperelaista yhteistyökumppania – Hintalappu on 50 000 euroa eli sama summa, josta kaupunginvaltuusto juuri äänesti

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä