sunnuntai 9.8.2020 | 23:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Oulaisten kaupungilta ehtoja Haapaveden tuulipuistolle

Hannu Verronen
Ti 14.1.2020 klo 15:26 | päivitetty ti 15:26

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Oulaisten kaupunki vaatii, että Haapaveden Puutionsaaren tuulivoimapuisto ei saa vaikeuttaa Oulaisten puolen kiinteistöjen käyttöä. Puutionsaaren tuulivoimaosayleiskaavan tulee noudattaa Oulaisten puolella sijaitseviin vakituisiin ja vapaa-ajanasuntoihin vähintään kahden kilometrin vähimmäissuojaetäisyyttä. Rajaukset tulevat Oulaisten kaupunginvaltuuston päätöksestä.

VSB Uusiutuva Energia Suomi Oy suunnittelee Puutionsaaren osayleiskaava-alueelle noin 43 uuden tuulivoimalan rakentamista. Voimalan maksimikorkeus on 300 metriä. Haapavedellä Puutionsaaren tuulivoimapuiston yleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä ympäristövaikutusten arviointisuunnitelma on valmis. Kaavan ja YVA:n laatijana toimii FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy.

Maahanmuuttajien kotouttamisohjelma päivitetään Oulaisissa. Kaupunginhallitus nimesi päivittämistä varten työryhmän. Siihen kuuluvat kaupungin edustajina perusturvajohtaja, sivistys- ja kulttuurijohtaja, liikunta- ja nuorisotoimenjohtaja sekä hallituksen edustajana Marita Toiviainen ja varalla Marjut Lehtonen. Päivitetystä ohjelmasta pyydetään lausunto Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukselta, työ- ja elinkeinotoimistolta, Kansaneläkelaitokselta ja Oulaisten vuokra-asuntoyhtiö Amiraali Oy:ltä.

Oulaisten kaupunki hyväksyi osaltaan Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen tiesuunnitelman. Se on Merijärventien jalankulku- ja pyöräilyväylä välillä Nuorisoseurantalo–Petäjäskosken koulu. Liikennevalojärjestelyineen hankkeen kokonaiskustannusarvio on 700 000 euroa. Hankkeelle tuli erillisrahoitusta 600 000 euroa. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus hakee puuttuvaa rahoitusta väylävirastosta. Kaupungin ei tarvitse osallistua hankkeiden kustannuksiin.

Kevyen liikenteen väylän kunnossapidosta vastaa jatkossa ELY-keskus, alikulun kunnossapidosta kaupunki.

Oulainen hakee hallintojohtajan viransijaista. Kaupunginhallitus päätti julistaa viran avoimeksi 23. maaliskuuta alkaen.

Kylätoimintavastaavaksi nimettiin kulttuurituottaja Tuula Aitto-oja.

#