torstai 1.10.2020 | 21:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ei pelkkää pääväyläpolitiikkaa – Ylivieska muistuttaa seutukaupunkien merkityksestä valtakunnan liikennesuunnittelussa

Ismo Kunelius
Ti 14.1.2020 klo 18:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Ylivieskan kaupunki ottaa lausunnossaan kantaa valmisteilla olevaan valtakunnalliseen liikennejärjestelmäsuunnitelmaan. Kaupunginhallitus muistuttaa Ylivieskan kaltaisten seutukaupunkien merkityksestä, ettei liikennesuunnittelu keskity pelkästään suuriin keskuksiin ja pääväyliin.

Hallitusohjelmaan kuuluva valmisteilla oleva valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma ohjaa aikanaan Suomen liikennejärjestelmän ylläpitoa ja kehittämistä pitkälle tulevaisuuteen. Asiasta on tarkoitus päättää ensi vuoden keväällä.

Ylivieskan lausunnossa todetaan, että liikennejärjestelmäsuunnitelman vaikutusten arvioinnissa ei tule keskittyä pelkästään suurten kaupunkiseutujen liikkumiseen ja liikennejärjestelmiin.

– Seutukaupungit ovat alueensa keskuksia, seutukaupungeissa on kasvuyrityksiä sekä vahvasti vientivetoisia yrityksiä, jotka hyödyttävät koko maata. Tästä syystä ei voida keskittyä vain pääväylien kehittämiseen, huomauttaa kaupunginhallitus lausunnossaan ja lisää, että alempiasteinen tieverkko on tärkeää erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille.

Kaupunki muistuttaa lisäksi, että kaikki maakuntakeskukset eivät muodosta koko maakuntaa kattavaa työssäkäyntialuetta, vaan useat seutukaupungit muodostavat oman työssäkäyntialueensa.

#