Paikallisuutiset

Sieviläisen Scanfilin Kiinan tehtailla näkyy virusvarovaisuus – Toimenpiteitäkin on tiedossa

Kuvassa on Scanfilin Suzhoun tehdas. Yhteensä yrityksellä on Kiinassa tuhat työntekijää.
Kuvassa on Scanfilin Suzhoun tehdas. Yhteensä yrityksellä on Kiinassa tuhat työntekijää. Kuva: Hannu Verronen

Kiinalaisviranomaisten toimet ja ohjeet koronavirusepidemian taltuttamiseksi näkyvät Scanfil Oyj:n Kiinan tehtailla. Sieviläisellä elektroniikkateollisuuden sopimusvalmistajalla ja järjestelmätoimittajalla on kaksi tehdasta Kiinassa, toinen Suzhoussa ja toinen Hangzhoussa. Tehtaat työllistävät yhteensä tuhat henkeä, kun yrityksen koko työntekijämäärä on 3 500. Kiinan tehtaat ovat merkityksellinen osa Scanfilia, kuten henkilömäärät kertovat.

Scanfil Oyj:n toimitusjohtajaPetteri Jokitalo kertoo, että Kiinassa tiettyjen kaupunkien tehtaat tullaan sulkemaan uudenvuoden loman päättymisen jälkeen vielä viikoksi. Se on viranomaismääräys ja sitä tullaan noudattamaan. Tuo päätös tulee koskemaan myös Scanfilin Suzhoun ja Hangzhoun tehtaita, koska määräykset ulottuvat myös noiden kaupunkien kaikkiin tehtaisiin.

– Tällä hetkellä Kiinan työntekijämme ovat vielä uudenvuodenlomalla, niin kuin lähes kaikki kiinalaiset. Meidän työntekijöidemme loman piti päättyä ensi viikon maanantaina. Viranomaiset ovat kuitenkin päättivät, että tehtaat ovat meidän kaupungeissakin kiinni vielä 9. helmikuuta saakka. Nähtävästi viranomaisilla on jotain sellaista tietoa, jota meillä ei ole. Olen itse ollut koronaviruksesta mediatietojen varassa, Puolasta tavoitettu Jokitalo kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tehtaiden viikon ylimääräisellä kiinniololla ei ole Scanfilin toimintaan merkittäviä vaikutuksia. Sulun aiheuttama vaikutus pystytään Jokitalon mukaan kuromaan kiinni.

– Kun työntekijöitä tulee töihin, asiaan kuuluu selvittää heidän terveydentilansa ja missä he ovat olleet. Lämpötilat tutkitaan jo portilla ja selvitetään, ketkä ovat vierailleet riskialueilla. Jos tarvis, jatkotoimenpiteitä tulee osalle työntekijöitä. Noudatetaan paikallisviranomaisten ohjeita, Jokitalo toteaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä