sunnuntai 12.7.2020 | 21:10
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Juho Keskinen palasi voitokkaasti Sievi FS:n tolppien väliin – Jaakko Alasuutari nousi ottelun tehopelaajaksi, kun keltapaidat voittivat pudotuspelikamppailun kannalta äärimmäisen tärkeän ottelun Tampereella

Jarno Herranen
Su 9.2.2020 klo 17:06

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Sievi FS kairasi viikonlopun toisen voittoonsa Futsal-liigassa, kun keltapaidat hakivat 1–3 (0–2) -voiton Tampereen Peli-Poikien kotikentältä.

Pudotuspelipaikkaa ajatellen voitto oli Sieville äärimmäisen tärkeä. Viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni oleva Sievi FS venytti eron JoSePaan neljään pisteeseen. Tappion kärsinyt PP-70 puolestaan on nyt kuuden pisteen päässä.

– Peli ei ollut kaunista, mutta tärkein eli kolme pistettä tuli hankittua. Viikonlopun saldona oli viisi pistettä, joten tyytyväinen pitää olla, Sievi FS:n valmentaja Kaj Ollikainen totesi.

Sievi tahkosi lauantaina Tornion Palloveikkoja täydet minuutit. Lisäksi loukkaantumiset ja sairastelut ovat verottaneet kokoonpanoa, joten Tampereella Sievi lähti tarkoituksella jäädyttämään peliä. Taktiikkana oli puolustaa hyvin ja iskeä omista paikoista tehokkaasti.

Pelisuunnitelmassaan keltapaidat onnistuivat erinomaisesti ja Sievi iski ensimmäisen kerran reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Jaakko Alasuutarin syöttö vapautti Joni Pakolan vetopaikkaan ja Pakola täräytti vasurillaan etuyläkulmaan. Sama parivaljakko tuplasi kulmapotkusta vieraiden johdon kaksi minuuttia ennen taukoa. Alasuutari jätti vartioijansa kuin nallin kalliolle ja sai täysin vapaasti sijoittaa numeroiksi 0–2.

Lisää seurasi heti toisen jakson alussa, kun kolmen tehopisteen päivää viettänyt Alasuutari iski illan toisensa. Sievi FS pääsi ylivoimahyökkäykseen, jonka aikana Alasuutari ja Ossi Tyni sahasivat PP:n puolustuksen rikki. Lopulta Tyni tarjoili ja Alasuutari sijoitti pallon verkkoon.

PP-70 otti lentävän maalivahdin käyttöön hyvissä ajoin ja sai ylivoimalla jauhettua yhden osuman. Paluun Sievin maalille tehneen Juho Keskisen nollapelin rikkoi Jussi Rasva ajassa 36.21.

– Keskisen kanssa on tehty loppukauden kattava lainasopimus. Meidän molemmat vakiomaalivahdit ovat loukkaantuneena, ja Miika Toivola käy pelaamassa vain ne kotipelit, jotka työvuoroiltaan ennättää, joten Keskisen sopimus tuo varmuutta maalivahtiosastolle, Ollikainen selvitti.

Sievi FS:n maalivahtien pelipaidat ovat siniset tai valkoiset. Keskinen kuitenkin pelasi vihreässä paidassa.

– Pitää seuraavaan peliin mennessä hommata riittävän iso paita "Tiikerille". Nyt hän pelasi AC Oulun paidassa, josta teippasimme logon piiloon, Ollikainen nauroi.

#