sunnuntai 12.7.2020 | 21:00
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Järjestäjät varpaillaan sään kanssa – Alkuviikon vesisateet asettavat uusia uhkakuvia hiihtosuunnistuksen SM-kisoille Haapavedellä

Ismo Kunelius
Ti 11.2.2020 klo 19:08

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Vesisateiden ja lämpimien säiden sävyttämä talvi on tuonut paineita myös Haapavedellä 29. helmikuuta–1. maaliskuuta pidettävien hiihtosuunnistuksen SM-kisojen organisaatiolle. Tilanne on vaihdellut useaan otteeseen ja alkuviikolla näkymät kääntyivät jälleen heikompaan suuntaan.

Aluksi lupaavat lumiolosuhteet kääntyivät tammikuun lämpöaallon ja vesisateiden myötä lähes kesäisiksi. Toissa viikonlopun lumisateet ja sitä seurannut pakkasjakso toivat kuitenkin helpotusta tilanteeseen ja viime viikolla järjestäjät ennättivät jo laatia lehdistötiedotteen, jossa todettiin, että lunta on tullut riittävästi ja pakkaset ovat kovettaneet ajetut urapohjat kestäviksi.

Alkuviikon runsaat vesisateet kuitenkin muuttivat jälleen olosuhteita ja SM-kisojen pääsihteeri Hannu Karstunen toteaa, että tilanne on jälleen kokonaan toisenlainen kuin viime viikolla.

– Kyllä tämä haasteelliselta vaikuttaa. Nyt ollaan varpaillaan ja seurataan tilannetta. Sääennusteet ovat kuitenkin luvanneet pakkasta. Järjestelytoimikunta kokoontui maanantaina, eikä kisojen järjestämisestä ole tehty mitään uusia päätöksiä. Tällä hetkellä etenemme normaalin aikataulun mukaan ja normaaleilla järjestelyillä. Varajärjestelyistä ja kisojen siirtämisestä ei ole keskusteltu, Karstunen kertoo.

Seuraavan kerran järjestelytoimikunta kokoontuu ensi viikon torstaina, jolloin päättyy myös kisojen ilmoittautumisaika.

– Varmaan katselemme tilannetta ensi viikon keskiviikkona ja torstaina, jolloin näkee myös kymmenen päivän sääennusteen kisoihin saakka. Paikoitellen alueella on kuulemma ihan hyvin lunta, mutta paikoitellen kallioalueilla niukasti. Ei tässä nyt osaa oikein muuta kuin ihmetellä ja odottaa, Hannu Karstunen jatkaa.

Hiihtosuunnistuksen SM-kisat ovat kolmen naapuriseuran yhteisponnistus, jossa järjestelyvastuun kantavat Haapaveden Urheilijat, Oulaisten Huima ja Nivalan Suunnistajat. Lauantaina 29. helmikuuta on määrä käydä henkilökohtainen keskimatkojen SM-kisa ja sunnuntaina 1. maaliskuuta viestit.

Ratasuunnittelun lisäksi kisakeskus rakentuu Aakonmajan ympäristöön.

#