torstai 2.4.2020 | 10:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Päivi Savela vaihtopenkki-kolumnissa: Kolme hyvää syytä treenata yhdessä

Päivi Savela
To 13.2.2020 klo 19:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Pariskunta, joka treenaa yhdessä, pysyy yhdessä. Mainio kuntosalihokema pitää sisällään hyviä neuvoja, jotka saavat treenit kulkemaan ja parisuhteen kukoistamaan. Siinä mielessä hokema pitää hyvin paikkansa.

Luottamus. Yhdessä treenaaminen nostaa itseluottamusta ja luottamusta treenikumppaniin. Tämän huomaa hyvin kuntosalilla, kun treeni kulkee hyvin ja tulosta syntyy sekä osaamisessa että lihasten kehittymisessä. Kumppanin hyväksyvä katse peilissä nostaa itsetuntoa ja luottamusta, sillä kumppani arvostaa suoritusta ja toisen onnistuminen on myös hänelle tärkeää.

Kun luottaa, kehtaa myös epäonnistua tai ottaa vastaan neuvoja, jos kumppani on saliasioissa asiantuntevampi. Tämä säteilee myös arkielämään: voi luottaa siihen, että kumppani hoitaa oman osuutensa yhteisen hyvinvoinnin eteen.

Tehokkuus. Yhdessä treenaamalla saavuttaa tuloksia, kun treenikaveri on paikalla tsemppaamassa . Uskaltaa treenata kovemmilla painoilla, kun treenikaveri on paikalla varmistamassa.

Treeneissä molemmilla on sama tavoite: hyvä kunto, kehittyminen ja terveys, jonka puolesta tehdään hyviä valintoja. Kilpailua paremmuudesta ei synny sillä kuntosalilla naisilla ja miehillä on yleensä eri painot.

Kuntosalilla palautukset pysyvät sopivan mittaisina, kun samassa laitteessa treenataan vuorotellen. Treenikaveri myös pitää huolen, että keskittyminen säilyy eikä kumpikaan unohdu palautusten aikana selailemaan some-kanavia.

Onnellisuus. Yhdessä treenaava pariskunta näyttää yleensä onnelliselta. Treenaaminen vahvistaa parisuhdetta, kun molemmilla on sama harrastus ja sama intohimo.

Yhdessä treenaaminen pitää yllä parisuhteessa tekemisen meininkiä. Pariskunta on aktiivinen ja toimelias ja vie hyvän tuulen salilta mukanaan kotiin. Treenatessa vapautuu hyvän olon hormoneja eikä salilla voi ajatella muuta kuin treenaamista, joten hyvien treenien jälkeen murheet tuntuvat pienemmiltä.

Säännölliset yhteiset liikuntaharrastukset tuovat myös arkeen sopivasti rytmiä ja vaikuttavat myös muihin terveysvalintoihin kuten syömiseen ja juomiseen. Kahdestaan on mukavampi syödä terveysruokaa kuin yksin.

Ennen naureskeltiin pariskunnille, joilla on samanlaiset tuulipuvut. Ei enää.

paivi.savela@kpk.fi

Kirjoittaja seuraa ja harrastaa fitness- ja kamppailu-urheilulajeja.

#