sunnuntai 12.7.2020 | 23:24
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ylivieskalainen Juha Nivala maallikkoedustajaksi kirkolliskokoukseen – Eija Nivala valittiin hiippakuntavaltuustoon

Seppo Kangas
To 13.2.2020 klo 09:07 | päivitetty to 09:26

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Ylivieskalainen Juha Nivala on vaalien alustavien tulosten mukaan valittu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ylimmän päättävän elimen kirkolliskokouksen maallikkoedustajaksi. Nivala valittiin tehtävään ensimmäisen kerran.

Vaali käytiin tiistaina. Kirkolliskokoukseen valitaan 64 maallikkoedustajaa ja 32 pappisedustajaa.

Maallikkoedustajien vaalissa äänioikeutettuja olivat kirkkovaltuustojen, seurakuntaneuvostojen ja yhteisten kirkkovaltuustojen maallikkojäsenet. Papit valitsivat kirkolliskokouksen pappisedustajat lääninrovastin johtamassa kokouksessa.

Oulun hiippakunnasta pappisedustajaksi valittiin myös Jukka Hautala, joka työskentelee tällä hetkellä Jerusalemissa Suomen lähetysseuraa Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan aluepäällikkönä. Kalajokilaaksossa hänet tunnetaan edellisenä Raudaskylän Kristillisen Opiston rehtorina ja Herättäjä-Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana vuosina 2011–2017.

Ylivieskasta ehdolla kirkolliskokoukseen olivat myös maallikot Mikko A. Himanka ja Raiko Karvonen. Himanka oli edelliskaudella kirkolliskokousedustaja. Pappisehdokkaana oli myös Nivalan kirkkoherra Sanna Jukkola.

Yhtä aikaa kirkolliskokousvaalien kanssa käytiin myös hiippakuntavaltuuston vaali. Ylivieskan kirkkoherra Eija Nivala valittiin valtuustoon pappisedustajana. Hän on Juha Nivalan puoliso.

Kirkolliskokousvaalien alustava tulos selvillä, katso kaikki nimet – Kirkolliskokoukseen monta keskipohjalaista Oulun hiippakunnasta

#