torstai 2.4.2020 | 08:58
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijalta: Oulaskankaan yhteispäivystykseen lisää lääkäreitä

Pe 14.2.2020 klo 10:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Olin jossain vaiheessa joko kätellyt "väärää" henkilöä tai yleensäkin kätellyt. Tai törmännyt "rs-pisaroihin" eli rs-viruksiin aivan tietämättäni. Mutta seuraus ei ollut kovin hellä.

Mutta se yhteispäivystys? Yksimielisyys on siitä, että se on toivottoman tukkoinen. Tukkoisuus ei johdu suoritusportaasta, vaan yksinomaan lääkärivajeesta, ja syy löytyy päättäjien laskuvirheestä ja poliittisten päättäjien täydellisestä osaamattomuudesta tehdä tehtaita aineksista "ihminen ja sairaus".

Kun potilas saadaan sisään, ainoa odotus on lääkäri ja kokeiden tulosten julkaisu hoitomääräyksin. Ehdotan virheen korjaukseen vähintään kolmannesta lisää lääkäreitä yhteispäivystykseen. Lehtien yleisönosostoista päätellen Oulussa on sama puute.

Tuoreena ja omakohtaisena kokemuksena voin kertoa kiitollisuuteni henkilökunnalle, jo heidän osaaottava suhtautuminen oli myönteinen kokemus, eli paraneminen tuntui jo alkavan – kun ei olisi tarvinut odotella lääkäreitä kuin pula-ajan korttiannosten pisteitä. Vaikka lääkäreillä ei mitään syytä ole, heiltä on viety työkalut eli mahdollisuus myös kiireelliseen hoitoon.

Siis kolmannes lisää lääkäreitä yhteispäivystykseen.

Reijo Huhtala

Oulainen

#