torstai 9.4.2020 | 03:30
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nivalan kaupunki jätti siirtoviemärin linjauksen Vesikolmion päätettäväksi eikä enää puutu siihen

Risto Puolimatka
Ti 25.2.2020 klo 12:49

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Nivalan kaupunki jättää Kalajoelle menevän siirtoviemärin Vesikolmion päätettäväksi. Kaupunginhallitus on käsitellyt Haikaran ja Välikylän asukkaiden vetoomuksen vielä uudelleen ja tehnyt kaupungin vastaukseen vielä pieniä täsmennyksiä muun muassa, miten viemärin teon yhteydessä valvotaan työn jälkeä.

Kaupunki ei puutu viemärin linjaukseen. Vesikolmio on aiemmin päättänyt, että putki tulee kulkemaan Kalajoen lounaispuolta Haikaran ja Välikylän kautta kohti Ylivieskaa ja lopen Kalajokea, jonne koko jokilaakson viemärivedet ohjataan käsittelyyn, jahka siirtoviemäri valmistuu.

Kun kaupunginhallitus käsitteli asiaa maanantaina, hallituksen jäsen Mikko Päivärinta (kesk.) esitti asiaa vielä pöydälle. Kokous ei siihen suostunut, vaan pykälä käsiteltiin loppuun. Päivärinta jätti lopulta päätökseen eriävän mielipiteen.

Yhtenä vaihtoehtona on ollut vetää siirtoviemäri junaradan vartta pitkin, mutta Vesikolmio ei ole pitänyt vaihtoehtoa hyvänä, koska sen varrella ei ole niin paljon mahdollisia siirtoviemäriin liittyviä talouksia. Kaupunki on tähän mennessä linjannut, että viemärin varrella olevien talouksien ei ole pakko liittyä siirtoviemäriin.

Nivalan kaupunginhallitus on käsitellyt siirtoviemäriasiaa viimeksi tammikuun lopulla.

#