torstai 9.4.2020 | 03:20
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Recion Oy:n Ylivieskan putkitehtaalla yt-neuvottelut – Syynä pitkään jatkunut alhainen työkuorma

Seppo Kangas
Ti 25.2.2020 klo 16:56

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Recion Oy:n Ylivieskan tehtaalla ovat käynnissä yhteistoimintaneuvottelut tehtaan putkituotannon sopeuttamiseksi kysyntää vastaavaksi. Neuvottelujen syyt ovat taloudelliset ja tuotannolliset.

Neuvottelut alkoivat 7. helmikuuta ja jatkuvat kuusi viikkoa. Toimitusjohtaja Pekka Alamattila ei halua tässä vaiheessa täsmentää yrityksen säästötavoitteita eikä arvioituja henkilöstövaikutuksia. Neuvottelut koskevat kaikkia putkituotannon henkilöstöryhmiä eli noin 90 henkilöä.

– Olemme ilmoittaneet, että kaikki vaihtoehdot eli tehtävien uudelleenjärjestelyt, lomautukset ja irtisanomiset ovat mahdollisia. Etsimme vaihtoehtoja aidosti, ja irtisanomiset ovat viimeinen keino, Alamattila sanoo.

Neuvottelujen taustalla on pitkään jatkunut alhainen työkuorma nimenomaan putkituotannossa. Yrityksellä on Ylivieskassa myös sinkitystoimintaa sekä teollista urakointia.

Aiemmin Caverion Industriaan kulunut Ylivieskan putkitehdas siirtyi Recion Oy:lle viime vuonna, kun ruotsalainen pääomasijoitusyhtiö Mimir Invest osti Caverion Industrian liiketoiminnan.

#