lauantai 4.4.2020 | 04:21
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Oulainen ottaa käyttöön varhaiskasvatuksen palvelusetelin – Tavoitteena valinnan vapaus perheille

Anne Mattila
Ke 26.2.2020 klo 09:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Oulaisten kaupunki ottaa käyttöön varhaiskasvatuksen palvelusetelin elokuun alusta alkaen. Palveluseteli mahdollistaa varhaiskasvatuspalvelujen ostamisen yksityisiltä toimijoilta. Palveluntuottajiksi voivat hakeutua yksityiset päiväkodit, ryhmäperhepäiväkodit ja perhepäivähoitajat.

Palvelusetelillä tavoitellaan perheille valinnan vapautta, sillä se mahdollistaa yksityisten varhaiskasvatuspalvelujen käytön entistä laajemmin, kun perhe voi valita hoitopaikan kunnan hyväksymien ja valvomien yksityisten varhaiskasvatuspaikkojen joukosta. Setelin toivotaan parantavan palvelujen saatavuutta sekä monipuolistavan palveluntuotantoa.

Palveluseteli on palveluntuottajalle maksettava kuukausikorvaus eli palvelusetelin arvo. Palvelusetelin arvo saadaan, kun palvelusetelin kattohinnasta vähennetään perheen omavastuuosuus kaupungin asiakasmaksuperusteiden mukaisesti.

Palvelusetelin kattohinta Oulaisissa on kokopäivähoidossa alle kolmevuotiaalla 1 250 euroa kuukaudessa ja yli kolmevuotiailla 813 euroa kuukaudessa. Perhepäivähoidossa ja ryhmäperhepäivähoidossa kokopäivähoidon kattohinta on 813 euroa kuukaudessa.

Asiakkaalle palvelun hinta ei välttämättä ole sama kuin kunnallisessa palvelussa. Palveluntuottaja ja asiakas tekevät sopimuksen yksityisen varhaiskasvatuspalvelun asiakasmaksun hinnasta.

Halukkaat palveluntuottajat voivat täyttää hakemuslomakkeen sekä lomakkeessa mainitut liitteet palvelusetelituottajaksi ja toimittaa ne Oulaisten varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen. Lakisääteiset edellytykset palvelujen tuottamiseen palvelusetelillä on määritelty varhaiskasvatuslaissa ja palvelusetelilaissa. Palvelusetelin sääntökirja sekä hakemuslomake varhaiskasvatuksen palveluntuottajaksi löytyvät Oulaisten kaupungin varhaiskasvatuksen internetsivuilta.

#