lauantai 4.4.2020 | 05:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Virkajärjestelyt hyväksyttiin Alavieskassa – Yhtenäiskoulun rehtori Tuulia Säkkinen hoitaa myös sivistys- ja hyvinvointijohtajan virkaa maaliskuun alusta alkaen

Pirjo Kunelius
Ke 26.2.2020 klo 12:00 | päivitetty ke 14:44

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Alavieskan kunnanvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kunnan virkajärjestelyjä.

Alavieskan kuntaan perustetaan sivistys- ja hyvinvointijohtajan virka maaliskuun alusta lukien. Samasta ajankohdasta lukien lakkautetaan hallinto- ja sivistysjohtajan virka.

Yhtenäiskoulun rehtori Tuulia Säkkinen palkataan sivistys- ja hyvinvointijohtajan viransijaiseksi maaliskuun alusta enintään lokakuun loppuun saakka tai kunnes virka täytetään vakinaisesti. Säkkinen hoitaa pääosan myös rehtorin tehtävistä sijaisuuden aikana.

Sivistys- ja hyvinvointijohtajan viran täyttöaikataulu tuodaan erikseen päätettäväksi. Viran täytön yhteydessä tulee tarkastella yhtenäiskoulun tulevaa johtamista kokonaisuudessaan. Tavoitteena on, että virkajärjestelyjen muutokset eivät aiheuta painetta kokonaispalkkakustannuksiin.

Virkajärjestelyihin ryhdyttiin kunnassa, kun hallinto- ja sivistysjohtaja Matti Pulkkinen päätti purkaa koeaikansa päätteeksi virkasuhteensa tammikuun lopussa. Pulkkinen perusteli päätöstään yhdistelmäviran työkentän laajuudella ja työmäärällä.

Valtuusto sinetöi myös, että kuntaan perustetaan maaliskuun alusta hallintoasiantuntijan virka ja samalla lakkautetaan atk- ja toimistosihteerin virka. Toimistosihteeri Tuula Kauppinen on suostunut virkajärjestelyyn ja siirtyy hallintoasiantuntijaksi.

Valtuusto hyväksyi hallintosääntöjen muutokset virkajärjestelyjen vuoksi.

Juho Härö (kesk.) nousi sivistyslautakuntaan varsinaiseksi jäseneksi loppukaudelle. Hän on ollut paikkakunnalta pois muuttaneen Sakari Salopuron henkilökohtainen varajäsen sivistyslautakunnassa. Valtuusto nimitti edelleen Heikki Kauppilan (kesk.) Härön varajäseneksi.

Kunnanvaltuusto hyväksyi kaavoituskatsauksen vuodelta 2019.

Juttua korjattu 26.2. kello 14.40. Yhdistelmävirat menivät otsikossa ja tekstissä kirjoittajalta jo solmuun. Eli korjattu otsikkoon sivistys- ja hyvinvointijohtajan virka.

#