lauantai 4.4.2020 | 05:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Sari Vatjus ja Jarmo Viinala kieltäytyivät allekirjoittamasta pöytäkirjaa – Haapaveden valtuutetuilla erimielisyyttä nyt siitä, mitä kouluverkosta päätettiin

Katariina Anttia
Ke 26.2.2020 klo 15:02

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Haapaveden kunnallispoliittiset kiemurat saavat jatkoa. Viimeviikkoisen Haapaveden kaupunginvaltuuston kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi valitut Haapavesi-ryhmän valtuutetut Sari Vatjus ja Jarmo Viinala ovat kieltäytyneet allekirjoittamasta pöytäkirjaa kouluverkkopäätöksen osalta.

Kun näin käy, pöytäkirjan hyväksymisestä päättää valtuusto. Se saa asian käsiteltäväkseen seuraavassa, 9. maaliskuuta järjestettävässä kokouksessa. Päätettäväksi tulee siis se, vastaako pöytäkirja kokouksen kulkua. Itse asiaa ei avata uudelleen päätettäväksi.

Taustalla on tulkintaerimielisyydet siitä, mitä valtuusto itse asiassa tuli päättäneeksi. Pöytäkirjaan on merkitty päätökseksi Jaakko Lehtolan (kesk.) tekemä esitys: "Kyläkoulut, joiden oppilasmäärä putoaa ennusteen mukaan kahden vuoden ajaksi alle 40 oppilaan rajan, koulu suljetaan ilman erillistä valtuuston päätöstä." Tämän esityksen takana äänestyksessä oli 16 valtuutettua, mukaan luettuna Vatjus ja Viinala.

Nyt Vatjus ja Viinala katsovat, että valtuustokeskustelun aikana esityksen sisältöä on tarkennettu niin että kouluverkkoon ei puututa ennen kuin oppilasmäärä laskee alle 40:n, mutta valtuuston puheenjohtaja ei ole huomioinut tarkennusta. He katsovat myös, että päätöksen toista, yläkoulun rakentamista koskevaa kohtaa ei käsitelty kokouksessa.

Lue lisää:

Kyläkoulut säilyvät Haapavedellä – Kaupunginvaltuuston päätös johti Keskustan valtuustoryhmän hajaannukseen

Haapaveden paikallispolitiikka saamassa farssin piirteitä – Esko Vinkki käänsi kelkkansa ja loikkasi takaisin keskustaryhmään: "Olen ollut pikkuisen pihalla näistä kuvioista"

Haapaveden 7-henkiseksi kutistunut keskustaryhmä valitsi puheenjohtajaksi Jaakko Lehtolan – Yhteistyötä ryhmästä lähteneitten kanssa halutaan jatkaa

#